keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lokakuu on saapunut!

Heippa

11 päivää vielä, sitten mä pääsen katsomaan, mistä mut on tehty. Jos synnytyksiä ei lasketa, niin maratonista tulee fyysisesti raskaina kokemus ja varmasti myös henkisesti, koska kyllä siinä varmasti joutuu loppukilsoilla melkoiseen tahtojen taisteluun kroppansa kanssa.

Tajusin eilen illalla, että viikonloppuna tulee tasan vuosi mun ensimmäisestä puolimaratonista. Se oli iso päivä. Tein jotain sellaista, mitä en uskonut tekeväni ja voitin itseni. Koskaan aiemmin en ole myöskään treenannut mihinkään yhtä tunnollisesti ja määrätietoisesti. Sitä ennen mulla saattoi olla pitkiäkin aikoja, etten treenannut. Se matka sinne ekalle puolikkaalle oli se, joka sitten lopullisesti teki musta juoksijan. Aiemmin se juoksu oli vaan laji muiden joukossa eikä todellakaan mikään ykkönen.

Silloin mä olin kyllä sitä mieltä vielä, että maratonille en lähde, mutta puolikas juostaan uudestaan ja parannetaan aikaa. No, eihän mun pitänyt sitä puolikastakaan ikinä juosta :D.

Tää matka HCR:n kautta ekalle maratonille on ollut huikea. Monta kertaa olen ylittänyt itseni, mä olen juossut pidemmälle kuin koskaan ja nopeammin kuin koskaan ja olen todellakin sitoutunut tähän treeniin, enkä ole luovuttanut. Se kehitys on motivoinut aina eteenpäin vaikka välillä ei kuljekaan.
Mulla on ollut koko matkan rinnalla ihania ystäviä, joiden kanssa ollaan juostu helppoja ja vaikeita lenkkejä, tsempattu toisiamme ja fiilistelty. Yhdestä juoksukaverista on matkanvarrella tullut ystävä ja toisten kanssa ystävyys on syventynyt entisestään. <3
Näin se on :) (ilovetorun.org)

Täältä blogista olen saanut teiltä lukijoilta myös todella paljon tsemppiä ja maratoonarikonkarit on antaneet hyviä neuvoja :). Aivan parhautta!

Mutta joo, kohta herkistyn liikaa jo, joten siirrytäänpäs aiheeseen hiilaritankkaus.;) Tajusin, että sellastahan tarttee ens viikolla tehdä ja googlailin sitten eilen tietoa siitä, miten se olis järkevää tehdä. Mähän syön yleensä ihan riittävästi hiilareita muutenkin, mutta ajattelin ensi viikolla lisätä aterioille esim leipää. Ähkyyn en halua ahtaa ja annoskokoa itsessään en varmasti juuri kasvata, koska se on nyt sellainen, että tulen sopivan kylläiseksi. Ehkä sitten lisäksi myös jotain tuoremehua. Vettä täytyy juoda paljon myös. Joku hyvä aamupala kisapäivälle täytyy myös kehittää, koska lähtö on jo kello 11, eli lounasta ei ehdi syömään. Ja sit vielä joku pieni välipala ennen lähtöä, ehkä banskua ja mustikkakeittoa?

Huomenna käyn täyttämässä geelivarastot ja perjantaina yritetään ehtiä tsekkaamaan maratonreitti. Sunnuntaina pääsen vihdoin hierojalle.

Huomaa kyllä, että ajatukset karkaa vähän väliä maratoniin. Kyllä alan olla jo niin täpinöissä, etten meinaa pöksyissäni pysyä. Huomenna vien Gradunkin kielentarkastajalle, ettei saa siitäkään muuta ajateltavaa.

Onkohan nyt vielä jotain muuta, mitä pitää ottaa huomioon vielä tässä ennen maraa?
Juoksukamat päätän, kun tiedän sään, mutta kaikki on sisäänajettuja, joten sitä ei tartte miettiä.
Paita pääs testiin eilen iltahölkälle. Hyvä on :)
Hauskaa päivää :)

4 kommenttia:

 1. Oi vitsit! Fiilistelen sun puolesta täällä. Hienoa, että oot varautunut maratonin raskauteen. Raskas taival se oli, ainakin mulle. Ajattele vaan maaliin tuloa! Se fiilis on HUIKEA! Ja varmasti selviät siitä hyvin. Tuo sun treenitaipaleen kuvailu kuulosti jo mahtavalta, itsensä voittamiselta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon kanssa, että se maaliin tulon ajattelu kantaa jo pitkälle.Uskon, että kun asenne on kohdillaan niin hommasta selvitään, eli luotan siihen, että olen treenannut tarpeeksi, valmistautunut hyvin ja pystyn siihen ja olen siinä suhteessa itsevarma, mutta kuitenkin täytyy olla nöyrä tuon matkan suhteen, Se on niin pitkä, että mitä vaan voi tapahtua. On kyllä ollut hienoa aikaa tää treenaaminen :)

   Poista
 2. Jee, oot kulkenut hienon matkan ekalle puolikkaalle ja sieltä pian maratoonariksi! :) Hyvä Tanja! Mun paras neuvo hiilaritankkaukseen on, että älä tankkaa liikaa! Normaaliruokailut riittää ja just muutama leipäpala tms. lisäksi, jottei tuu sitä ähkyä ja painavaa oloa..sellaisessa juokseminen on nihkeätä. Mutta syö tietysti hyvin ja tarpeeksi, nälän ja omien tuntemusten mukaan! :) Juo myös tarpeeksi, pe, la ehkä kannattaa sekoittaa urheilujuomaa veteen myös, jos vatsa niitä kestää, jotta saat elektrolyytteja kroppaan. Tsemppiäää, kannustan sua varmasti jos pongaan sut reitiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Ähkyä en tosiaan halua. Mulla on tollasta tankkausjuomaa vielä vähän jäljellä eli sitä vois juoda lauantaina ainakin. Toivottavasti siellä törmätään :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)