keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kevyttä treeniä ja uusia tuulia juoksuun

Moikka!

Tällä viikolla on tullut treenattua joka päivä, mutta kevyesti (ja neljä päivää putkeen). Ainoa kovempi treeni oli maanantain juoksumattotreeni ennen joogaa, mutta se oli lyhyt, 4km ja 25 minsaa. Eka kilsa kevyttä lämppää, toinen kovempaa 6min/km ja kolmas 5.30min/km ja viimesessä sit laskin tehoja 6min/km vajaaseen seiskaan pikku hiljaa.
Kyllä maistui jauhelihakeitto hyvältä treenin päälle. Lasten lautasilta vielä ku muut oli tiskissä :D

Maanantaina olin tosiaan joogassa ja teki hyvää. Huomaa, että lonkankoukistajat on olleet aika kovilla viime aikoina. Eilen tehtiin reilun tunnin sauvakävelylenkki kaverin kanssa illalla aivan hirveessä tuulessa! Heijastinliivikin pääsi ekaa kertaa käyttöön.

Tänään olin sitten vielä EasyXycling-tunnilla. Vajaan tunnin poljin, josta vartin verran oli omaa lämmittelyä. Viimeksi jo puhuinkin noista tehotasoista, joita tuolla käytetään ja päätin, että jätän mittarista näkyviin näkymän, josta nään, millä tehotasolla mennään, en siis ollenkaan sykelukemaa. Tuolla tunnilla on tarkotus mennä tasoilla 1-3 ja otin tavoitteeksi pysyäkin niillä. Sen verran epäonnistuin, että reilun minsan olin nelostasolla, muuten oikein onnistuneesti pysyin juuri niillä tasoilla mihin ohjaaja ohjeisti. Tuloksena hiki ja hyvä treeni, mutta keskisyke 120 ja maksimi 156 ja enpä muista noin matalilla sykkeillä polkeneeni ennen. Mittarin palaute oli tämä:
"Tämä harjoitus paransi aerobista peruskestävyyttäsi, aerobista kuntoasi ja aineenvaihduntaasi. Kehosi sydän- ja verenkiertojärjestelmän sekä lihasten kyky varastoida happea parani. Harjoitus kehitti myös käytettyjen lihasten kestävyyttä. Tällä tehotasolla keho käyttää energialähteenään rasvaa ja hiilihydraatteja."

No, perjantaina mennään sitten kovempaa Halloween Xycling-maratonissa.
Nää joutuu tällä viikolla hommiin :)

Sitten niihin uusiin tuuliin. Mä ilmottauduin eilen Vauhtisammakon Helsingin keväällä alkavaan juoksukouluun! Oon ihan innoissani asiasta! Tuosta on varmasti tosi paljon hyötyä esimerkiksi mun juoksutekniikkaan ja treenit varmasti monipuolistuu todella paljon. Kerran viikossa treenataan porukassa ja lisäksi tehdään kaksi itsenäistä harjoitusta viikossa! Kerrankin jopa aikataulu sopi mulle, koska osuu just sellaselle illalle milloin mä treenaan joka tapauksessa, ettei vaadi mitään ylimääräistä säätöä meidän arkeen.Hanna ja Karoliina on myös tulossa mukaan, joten hauska päästä yhdessä treenaamaan :)
Juoksukoulu alkaa helmikuun alussa, joten silloin viimeistään palaan taas kolmeen lenkkiin viikossa.

Semmosta tänne. Kivaa viikon jatkoa :)

11 kommenttia:

 1. jee, keväällä ollaan sammakoita sitten :D Siellä nähään, huisia! :) ..ja jee, kuinka pitkä spinning-maraton on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan kevättä :). 120 minsaa kestää.

   Poista
 2. Jee, mitäs me wannabe VAUHTIsammakot! Siitä tulee varmasti kivaa! :) Helmikuuta odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee todellakin! Täytyiskö pitää fiilistely-yhteistreenit ennen helmikuuta? Multa muuten puuttuu vielä se vauhti ;) :D

   Poista
  2. Joo, mennään joku kerta yhdessä ehdottomasti! Just Hannalle kommentoin sen postaukseen, että mä ainakin kaipailen yhteistreenejä! Ja tällä hetkellä alkaa taas tuntua, ettei sitä vauhtia ole täälläkään…mutta ei sitä tarvii nyt ollakaan tästä sinne helmikuulle! Nyt iisiä ja pk:ta, niin ollaan "tikissä", kun vauhdikas sammakkoilu alkaa! ;)

   Poista
  3. Täytyy ottaa kalenterit esiin :).

   Poista
 3. Mistä oot ostanu heijastinliivin? Oon katellut itelleni, mutta taviskaupoissa myytävät on niitä telttamallisia, johon mä hukun kokonaan. Sitten urkkaliikkeissä maksaa ihan hirveesti yleensä. Tuntuu vähän hurjalle maksaa joku 20 euroa heijastinliivistä. Oon käyttänyt nyt sit lasten heijastinliiviä, joka sopii Rasmuksellekin. Juoksutakin kanssa se vielä jotenkin meni, mutta eilen kävelylenkille vetäsin toppatakin päälle, niin aika huvittava näky oli. Onneks oli pimeetä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Xxl:stä. Asicsin liivi, silloin maksoi 9,90, mutta monesti ollut siellä vieläkin edukkaampi. Niitä on keltasia ja pinkkejä ja on tosiaan mukavan kevyt ja pieni :)

   Poista
 4. No niin! Kivoja treenejä ainakin meillä oli! Tsemppiä sammakkouraan.

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit :)