maanantai 3. marraskuuta 2014

Xycling-maraton ja pientä flunssaa

Moikka!

Toivottavasti teillä oli kiva viikonloppu :).
Mulla alkoi viikonloppu mukavasti odotetulla Xycling-maratonilla. Takana oli aika vähäuninen viikko, mutta onneksi silti oli ihan hyvin energiaa vielä perjantaina alkuillasta. Työpäiväkin oli sellainen, että ehdin syödä hyvin sekä lounaan että päivällisen. Olin Elixialla jo hyvissä ajoin, koska menin bussilla joten olin jo puoli tuntia ennen tunnin alkua salissa. Olin ottanut mukaan glukoosipastilleja ja vesipullon (7,5dl), mutta aloin sitten vielä arpomaan, että mahtaakohan se vesi edes riittää. Kipasin sitten vielä ostamaan puoli litraa vettä ja se olikin just sopiva määrä sitten. Tosin tunnilla oli kaksi ohjaajaa, joista se joka ei ohjannut juuri sillä hetkellä kävi kyllä täyttämässä pulloja tarvittaessa eli palvelu pelasi :)

Elixiassa oltiin Halloween-tunnelmissa, aulassa oli koristeita, työntekijöillä Halloween-asusteita (mm.superpelottavat silmät) ja asiakkaille tarjolla hedelmiä. Lisäksi meille xyclingiin oli varattu hedelmia (kiiwiä, appelsiini, viinirypäleitä jne), mikä oli musta tosi kiva. Aiemmissa xycling-maratoneissa on myös aina ollut jotain hedelmää tms. tarjolla.

Ohjaajina meillä oli noita ja piru ;). Tunnin ohjasivat siis Heli ja Petri ja olen heidän tunneillaan ollut aiemminkin, myös edellinen maraton oli heidän ohjaamansa. Tosi hyviä ohjaajia! Just sopivan tsemppaavia, hauskoja, iloisia ja on koko ajan tekemisen meininki.

Tunnin kesto oli siis 120 minuuttia ja se jakaantui neljään puolen tunnin settiin ja aina puolen tunnin jälkeen vaihtui ohjaaja. Talissa on käytössä Suunnon IQniter eli asiakkaat ovat voineet ostaa sykevyön ja nähdä oman ja muiden sykkeen screeniltä. Mulla ei ole itsellä tuohon sopivaa sykevyötä, joten mun sykkeitä ei siis näkyvissä ollut. Tunnin rakenne oli koko ajan näkyvissä ja tuossa ohjelmassa on värikoodatut sykealueet, jotka näkyivät myös koko ajan screenillä eli itsekin pystyi helposti seuraamaan millä sykealueella olisi tarkoitus mennä, tosin tietenkin itseään kuunnellen tunnilla mentiin. Tehotasot siis sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen.

Mä olin ehtinyt lämmitellä jo noin 20 minsaa ennen tunnin alkua. Rauhassa lähdettiin kuitenkin liikkeelle ennen ekaa mäkeä. Pääosin mentiin siis aina pitkä mäki, jotka oli alussa vähän rauhallisempia (keltasella tehotasolla) ja aika paljon ylhäällä ja sitten välissä tasamaata, jolloin laskettiin sykettä kunnolla ennen kun taas mentiin pitkä mäki. Välillä mäessä myös otettiinkin kiihdytyksiä sen sijaan, että oltais poljettu ylhäällä. Loppua kohden sitten alkoi mäetkin tiukentua entisestään ja viimeiset mäet mentiin sitten oranssilla ja punaisella tasolla. Vikan mäen jälkeen oli kyllä kaikkensa antanut olo ja melkein itku tuli kun oli niin loistava fiilis! Tunti oli siis rakennettu tosi fiksusti ja hyvin riitti potkua vielä vikaan mäkeenkin. Oman mittarin mukaan mä poljin vajaa 45 minuuttia  nelosen sykealueella eli syke 152-170, 32 minsaa vitosen sykealueella eli 171-190, vajaa 24 minsaa kolmosella eli 133-151, kakkosella ja ykkösellä yhteensä reilu 20 minsaa. Laskin sykkeet siis aina mäkien välissä kakkoselle. Kova treeni oli siis :) Kulutus oli reilut 1300 kcal, keskisyke 155 ja maksimi 189.
Pikkasen punottaa :)
Harjoituskuormitus pomppas punaselle. Tossa näkyy myös maratonin piikki :)

Musat oli loistavat, ekalla puolituntisella kasaria, sitten ysäriä, sitten 2000- luvun alun biisejä ja vikalla pätkällä sitten uudempaa musiikkia. Biisit oli kaikki tuttuja ja just sellasia todella toimivia spinniin! Fiilis tunnilla oli muutenkin aivan loistava ja olin ihan fiilareissa!

Mä en ole pitkään aikaan saanut spinnissä tollaista fiilistä, kun olen käynyt lähinnä Easy-tunneilla ja ottanut ne sellasena kevyenä treeninä, mutta nyt mä sain kyllä sellasen endorfiinipöllyn ja muistin taas miksi mä tosta niin tykkään! <3

Illalla olinkin sitten aivan poikki! Ja aamulla heräsin nenä tukossa ja kurkku karheana ja viikonloppu meni sitten flunssaisena, eli sunnuntaille suunniteltu lenkki jäi väliin :(. Vielä on nenä vähän tukossa, eli juosta en uskalla, mutta joku rauhallinen kävely vois jo onnistua. Tälle viikolle en ole siis vielä uskaltanut mitään suunnitella, kun katselen mihin tää olo tästä kehittyy. Tuskin pahenee ainakaan, kun nyt on jo selkeästi parempaan päin.

Eilen oli pakko sitten vähän leipoa :)
Mustikka-vanilja

Daim-muffinsseja
Kivaa viikkoa! :)
9 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen toi Xycling Marathon! :) Ja varmasti kunnon endorfiinipöllyt sait! Höh, toivottavasti flunssa lähtee pois pian, nyt vaan iisisti hetken aikaa. Ja noi Daim-muffinssit…..nammm!! Mukavaa viikon alkua Tanja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä tosi kiva :). Kannattaa mennä jos on mahdollisuus joskus :). Eiköhän tää flunssa pian häivy, kun malttaa alkuviikon vielä ottaa iisimmin. Onneks ei oo ihan tukossa kuitenkaan! Ne on kyllä tosi hyviä! :) Kivaa viikkoa sulle myös :)

   Poista
 2. Mä olen monesti miettinyt osallistumista myös. Mulla menee spinnissä helposti hartiat jumiin ( varmaan teen jotain väärin), niin en ole siksi uskaltanut osallistua. Otahan sinkkiä flunssaan ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että säätöjen tsekkaus auttais :). Kiitos :)

   Poista
 3. Oon pari kertaa ollut spinnumaratonilla (n.2h molemmat), ja oon kyllä tykännyt! Fiilis on aina ihan huikee! :) Täytyypi taas talvella ottaa osaa moiseen!

  Paranemisia!!

  VastaaPoista
 4. Spinningmaratonit on niin parhaita! Itse ohjasin lähes kymmenen vuotta lajia ja maratontunnit olivat aina vuoden huippuhetkiä :) Pitääkin mennä huomenna polkee kun ihan innostuin sun kirjoituksesta! Jee!

  VastaaPoista
 5. Ne on kyllä niin parhaita! Muistan kun olin ekan kerran ja se oli varmaan mun aikuisiän kovin liikuntasuoritus siihen asti, fiilis oli huikea!

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit :)