keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Flunssaa pukkaa :(

Moikka :)

Ilmeisesti on jotenkin perinne jo, että olen Rantakymppi-viikolla flunssassa :(. Tän vuoden osallistuminenhan on siirretty viime vuodelta, koska olin aivan hirveässä flunssassa ja äänetön koko viikon.

Tuntuu, että tää flunssa on jo loppuviikosta asti tehnyt tuloa, mutta ei vaan ole kunnolla tullut päälle. Perjantain kymppi oli aika tahmea ja viikonloppunakin väsytti ihan hirveesti ja päätä särkenyt lähes joka päivä. Maanantaina olin aivan älyttömän väsynyt, mutta käytiin kuitenkin kaverin kanssa juoksemassa kevyt vitonen. Keskivauhti 6.12/km ja keskisyke 147. Juostessa tuntu ihan hyvältä, mutta eilen aamulla sitten olikin olo ihan kamala ja eilinen menikin suurilta osin sohvalla leväten.

Tälle päivälle oli sovittu pitkis, mutta se nyt peruuntui sitten mun osalta, koska en ole kyllä siinä kunnossa, että voisin tai olisi mitenkään fiksua juosta 30 kilsaa. Koitan siis nyt parannella, että pääsisin sunnuntaina kuitenkin juoksemaan.

Pitkis siirtyykin varmaan ensi viikolle. Joudun juoksemaan sen sitten kuitenkin yksin, mutta yritän juosta sen jo päivällä ja lähteä klo 11 juoksemaan eli maratonin lähtöaikaan. Alunperinhän tää pitkis olis ohjelmassa nyt sunnuntaina, mutta ton Rantakympin takia olisin juossut jo viikolla, eli ihan hirveesti se ei viivästy, vaikka juoksisin sen vasta esim ens tiistaina. Ehkä vielä 28.9 sen vois juosta? Vai meneekö liian tiukille viimenen pitkä, kun on 2 viikkoa ennen maratonia? Jos sitten keventää vaikka muita treenejä tarpeen mukaan? Neuvokaas konkarit alottelijaa ;)

Maratoniin on tosiaan enää reilut 3 viikkoa! Mietin myös, että jos en nyt jostain syystä pääsiskään tuota viimeistä pitkistä juoksemaan, niin en usko, että tää homma siihen kaatuu.Viimeks juoksin kuitenkin sen 28 km ja selkeesti on jo jalat alkaneet tollaseen rasitukseen tottumaan... Enemmän ehkä siihen henkiseen puoleen saattaa vaikuttaa. Ja geelitkin onneksi on jo testattu. Oon kuitenkin 4 yli 20 km lenkkiä tässä juossut ja uskon, että suurin työ on kuitenkin tehty. Ja kun en kuitenkaan mitään huippuaikaa tavoittele. Tyhmempää olis nyt lähteä puolikuntosena juoksemaan vaan siksi, että se ohjelmassa on, ja hankkia sitten joku pahempi tauti, niin, ettei pysty enää loppuaikana treenaamaan tai pahimmassa tapauksessa jää koko maraton.

Koitin viikonloppuna yhdeltä maratonkonkarilta kysellä vinkkejä. Lopulta ei muuta irronnut, kun "Lopeta, jos alkaa liikaa sattumaan johonkin!" :D

No juu, mä käyn nyt ton Gradun kimppuun. Se on onneks aika hyvällä mallilla! Palataan :)

Nää oli niin hauskat, että oli pakko testata. Jäivät kuitenkin kauppaan.

p.s. Mun piti ottaa kuvia sunnuntain hotelliaamiaiselta, mutta jätin puhelimen huoneeseen. Hyvää oli kuitenkin :)

15 kommenttia:

  1. Voi, paranemisia!! Älä riskeeraa itteäs, eli jos on kipeä olo, niin ei sinne kympille kannata mennä!

    Ihan hyvin voit juosta 2 viikkoa ennen maraa pitkiksen, mutta sen ei sillon enää kannata olla kaikkein pisin. Muutenkin toi 30km kuulostaa hurjalta. Mun pisin oli ennen ekaa maratonia 24km (ennen muita n. 27km). Mä pitäisin ehdottomana rajana kolmea tuntia, jos lähet tota vikaa pitkistä ens viikolla juoksemaan. Silloin jäis hyvin aikaa palautua. Yli kolmen tunnin katujuoksut alkaa olla rasittavuudeltaan jo niin suuria, että ite en suosittele. :) Mutta nää oli vaan yhen ihmisen vinkkejä! :)

    Gradutsemppiä taas!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)Juu, väliin jää jos en ole täysin kunnossa. Mulla on mennyt yli 3h noilla pitkiksillä kyllä ja tulee kuitenkin menemään myös maralla, niin siksi oon juossutkin mieluummin pidempään, että oikeesti tottuu siihen pidempään rasitukseen. Ihmeen hyvin olen niistä kyllä palautunut! :O. Vois tietysti juosta sen verran mitä kolmessa tunnissa ehtii ja koittaa juosta sitä oletettua maratonvauhtia? 3.22 menis ohjelman mukaan tohon 30 kilsaan. Mutta katson sitten varmaan mikä fiilis on. Kiitti vinkeistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka tapauksessa en nyt tosta vikasta pitkästä stressiä aio ottaa. Hyvin on kuitenkin työ tehty tähän asti, niin uskotaan, että se kantaa hedelmää ja pääsen maaliviivan yli :)

      Poista
    2. Jeps, ei stressiä! Pohjatyö on jo tehty! :) yli kolmessa tunnissa nuo lenkin haitat alkaa olla jo suuremmat kuin hyödyt (rasittavuus, loukkaantumisriski yms.). Oon siis jonkun verran lueskellut tästä aiheesta. Toki ihmiset on erillaisia, ja tärkeintä on kuunnella kehoa! Mutta kolmen tunnin, noin 25-27km lenkki on varmaan vielä ihan hyvä, ja siitä ehdit palautua maralle!

      Me päätettiin kaverin kanssa, että juostaan lauantaina noin 3 tunnin lenkki, kaks viikkoa ennen Vaaroja!

      Poista
    3. Juu, ei tässä kolmea viikkoa ennen enää kuitenkaan kunnolle ihmeitä tehdä, joten jos näillä mennään niin sitten mennään :). Meillä on kyllä luotto itseemme kova ja siinä missä kunto loppuu, niin jääräpäisyys tulee esiin ;).

      Oi vitsi! Tsemppiä vikalle pitkikselle! Ootte te kyllä hurjia! Ja tosiaan, reilu 2 viikkoa enää, niin saa jännätä teidän Vaarojen maratonia :) :). Äkkiä tää aika on mennyt!

      Poista
  3. Heippa! Voi ei, harmi että oot kipeenä! :( Tunnustele olotilaa, ja jätä sitten suosiolla kymppi väliin sunnuntaina, jos tuntuu, että flunssa nousee keuhkoihin..pieni nuha ei haittaa, mutta kipeenä ei juosta! :) Varsinkaan kun mara on niin lähellä!! Oon samaa mieltä Hannan kanssa, että 2 viikkoa ennen voit hyvin juosta vielä pitkiksen, mutta kaikkein pisintä pitkistä ei ehkä silloin enää kannata juosta, varsinkaan jos kroppa ei niin pitkiin ole tottunut. Sulla alkaa olla kuitenkin jo hyvä pohja, joten älä stressaa siitä, jos se jää väliin. Mä juoksin 2 viikkoa ennen Tukholmaa 26km ja se oli ihan hyvä. Pääasia ekalle maralle kuitenkin, että jalat on levänneet ja palautuneet ja mieli on virkeänä ja oikein haluuut super kovasti päästä juoksemaan, koska maralla saat tosiaan juosta! ;) Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tsempeistä :). Onneks tää flunssa toisaalta tuli nyt eikä sitten vaikka parin viikon päästä! Nyt luulis sit pysyvän terveenä maraan asti kun tän saa taltutettua :)

      Täytyy tosiaan kuulostella fiilistä ja päättää sitten sen lenkin pituus :).

      Poista
  4. Voi harmi tuo flunssa, mutta toivottavasti vointi kohenee! Mutta komppaan Hannaa ja Karoliinaa. Omaa vointia kuulostellen, ja kymppi väliin jos siltä tuntuu!

    Mulla ennen maratonia tuli flunssa ehkä just noin kolme viikkoa ennen, ja jäi sitten se ns. vika "kova viikko" väliin, en parillakaan viimesellä viikolla menetettyjä treenejä ottanut takaisin, tietenkään. Pohjat on tosiaan tehty. Pari viikkoa ennen voi tehdä sen pitkiksen vielä munkin mielestä, kunhan vähentää kilometrimäärää. Kolmea kymppiä en enää siinä vaiheessa suosittelisi. Sitäpaitsi, mitä pitempään "joutuu" olemaan juoksematta, sitä kauheammat kaksi viikkoa on sitä H-hetkeä odotellessa. ;) Hihih. Siis positiivisessa mielessä. Ai vitsit, tuli ihan toukokuun aikaiset hermoilut mieleen, mutta se kuuluu asiaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu luulis ainakin intoa löytyvän sitten H-hetkellä,kun on pitkiksistä jo vierotusoireita ;). Mulla olis ohjelman mukaan ens viikon sunnuntaina 14 kilsaa, ehkä juoksen sen ja vähän päälle vikana pitkiksenä ja koitan pitää kisavauhtisena :)

      Poista
    2. Pääsetkö huomenna juoksemaan?:) Tsemppiä!

      Poista
    3. Kyllä mä uskoisin, ellei nyt jotain isoa takapakkia tule. Olo on kuitenkin yleisestiottaen hyvä, vaikka välillä vielä yskittää. Enkkaa en varmaan kuitenkaan lähde jahtaamaan, vaan kroppaa kuunnellen mennään. Kiitti :)

      Poista
  5. Pikaista paranemista! Kuten muutkin ovat sanoneet, kipeänä en kympin kisaan lähtisi. Terveydellä ei parane leikkiä. Tsemppiä viimeisiin viikkoihin ennen koitosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jos en ole kunnossa, niin en lähde juoksemaan. Onneks tässä nyt on pari päivää kuitenkin vielä aikaa! Kiitos tsempeistä!

      Poista
  6. sulla on sama ongelma, kun mulla. Mulla on tosin vielä aika pientä tää kurkkukipu, etten kyllä ainakaa tämän päivän perusteella jätä huomista väliin. Sormet ristissä toivon, etten ole yhtään tukkoisempi huomenna, kun mitä tänään olin aamusta. Tsemppiä sullekin paranemiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Pidän täysillä peukkuja ettei sun olo huonone!

      Poista

Kiva, kun kommentoit :)