sunnuntai 30. elokuuta 2015

Midnight Run 2015

Heippa!

Nyt sitten sitä lupaamaani raporttia.

Eilen olin taas aamupäivästä asti liikenteessä. Ensin olin Opinmäen avajaisissa ja sitten tultiin hetkeksi kotiin ja syötiin ja lähdettiin sitten vielä XXL:ään käväisemään. Laittelin sitä ennen jo kaikki valmiiksi, ettei tartte sitten etsiä tavaroita jos tulee kiire.

Juoksuasuksi valitsin caprit ja t-paidan, enkä viime vuodesta viisastuneena edes harkinnut pitkähihaista kisapaidan alle. Lähdettiin junalla kohti keskustaa niin, että oltiin pikkasen yli kasi perillä. Junassa oli paljon juoksijoita ja konnari kuuluttikin meille tsempit, kun saavuttiin Helsinkiin, englanniksi kyllä puhui maratonista :D.

Käveltiin sitten Porthanialle ja vietiin kamat säilytykseen. Meni tosi kivuttomasti ilman jonoja ja vaikka vessajono oli pitkä, niin jono eteni rivakasti. Sujuvaa oli siis. Sitten etsittiin vielä meidän porukan kolmas, joka tuli vasta seuraavalla junalla ja lähdettiin Senaatintorille. Törmättiin sopivasti myös Hannaan, joka oli "jäniksenä" kaverilleen :).

Sitten parit selfiet tietty ennen kun mentiin omaan lähtöryhmään. Alkujumppa oli hauska ja kerrankin jopa nähtiin kunnolla mitä pitää tehdä. Vähän jännitti siinä omaa lähtöä odotellessa, mutta aika meni kyllä äkkiä. Juoksijan vala vannottiin ja sitten mentiin. Alkuun ihan kävelyä toki, mutta lähtöviivalla päästiin juoksemaan.






Eka kilsa oli tavoitteeseen nähden hidas, niin kuin arvata saattaa siinä ruuhkassa. Syke nousi heti aika korkealle. Kaksi seuraavaa kilsaa meni ihan ok ja 3k väliaika oli 17:15. Sit alko kyllä jotenkin tökkiä. Ei vaan oikein kulkenut ja syke oli korkealla. Kaveri meni menojaan joskus neljän kilsan tienoilla. Mä jouduin psyykkaamaan itseäni koko ajan "enää niin ja niin vähän jäljellä". Vauhti pysy kuitenkin alle kutosessa ja vitosen väliaika oli 28.55. Sinne meni siis se 55 minuuttia, joskin siihen en tainnut itekään uskoa missään vaiheessa. Ehkä jos olis osunu täydellinen flow niin sitten, mutta harvoinpa ne mulla kisoihin osuu.

Siinä mä sitten menin ja päätin vaan, että koitan pitää vauhdin alle kutosessa niin menee edes vanha enkka rikki. Seiskan väliaika 40.45. Enää kolme kilsaa. Kasikin tuli vastaan, sitten ysi, jonka saavutin ajassa 52.51. Loppukiri oli aika onneton, viime vuonna juoksin vikan kilsan kovempaa, mutta nyt ei vaan lähtenyt. Sykkeet kyllä paukku 200 siinä vikassa mäessä, mutta vauhti oli vikalla kilsalla 5.50. Maalissa aika oli 58.41. Mittari kertoi tämmösiä lukuja: Matka 10,28km, 58.43, keskisyke 187 ja max 200, keskivauhti 5.43min/km

Olin helpottunut, että nyt on sekin juostu. Enkka tuli, mutta alkuun ei kyllä ollut yhtään tyytyväinen olo. Mieheltä tuli heti viestiä, kun oli seurannut meitä netissä. Otin parit selfiet ja kävelin hakemaan banskut ja muut, join vähän vettä ja bongasinkin kaverin aika äkkiä.




Lähdettiin Portsuun hakemaan tavaroita ja vaihdettiin vaatteita. Istuskeltiin aika pitkään. Tsekkasin meidän porukan kolmannen tyypin ajan ja meinasi itku tulla, kun näin että oli tehnyt hienon enkan. <3

Siitä lähdettiin sitten pizzalle. Kyllä maistukin kylmä Pepsi ja pizza hyvältä. Pikkuhiljaa alko se enkkakin maistua paremmalta. Mikä siinä onkin, että ensin pitää ruoskia itseään, vaikka olis hyvä aika ja enkka?

Puoli yhden pintaan kotiin saapui väsynyt nainen. Ens vuonna sitten taas. Tapahtuma oli kyllä musta taas hyvin järjestetty ja homma toimi. Tunnelma tietty taas omaa luokkaansa :)

Ei ollut siis helppo juoksu, mutta kasvattipa taas luonnetta. Tää kuukausi ei ole ollut juoksun suhteen se helpoin. Saapa nähdä mitä syyskuu tuo tullessaan, vai päädynkö hautaamaan marahaaveet.

Onnea kaikille enkkoja tehneille ja itsensä ylittäneille, ekakertalaisille ja konkareille :). Ei se kymppi oo helppo matka kyllä.

16 kommenttia:

  1. Hyvä Tanja! Enkasta sietää aina olla ylpeä. Tuo tapahtuma vaikuttaa tosi kivalta. Ei viitsi vaan täältä asti tulla, kun kotiintulo menisi niin myöhäiseksi. Ja hei, hyvännäköinen pizza :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mulla vaan on yleensä aina tää ensin vähän pettynyt ja tyhjä olo ja sitten vasta hetken päästä osaan siitä iloita. Vaatii vähän työstämistä :D
      Vaatisi sulla kyllä varmaan yöpymisen. Tehkää miehen kanssa tai kaveriporukalla hotellireissu ens vuonna tänne :)

      Poista
  2. Hyvä Tanja ja ennätyksestä pitää olla ylpeä koska sinä oot sen eteen tehnyt töitä!:) Nam pizzaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)Näinhän se on. Kyllä se onneks alkoi pizzan mukana maistua hyvältä :)

      Poista
  3. Jee Tanjaaaaa, hieno juoksu! Enkka on aina enkka :)!! Midnight Run on kyllä ihana tapahtuma, mut onhan se vikan kilsan mäki aika hurja ;)

    Et heitä marahaaveita roskiin! Tää enkkajuoksuhan kertoo, että oot hyvässä kunnossa ja ens kuussa sul on vielä aikaa paikkailla tän kuun vähäisiä juoksuja! Oot alkuvuonna tehnyt kovasti töitä, eli et heitä sitä hukkaan :)!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Joo sekä alun että lopun mäki ei kyllä kauheesti naurata ;). Katotaan jospa toi syyskuu tois taas vähän itseluottamusta. Kai tää on osa tätä prosessia. Pitää vaan nyt oikeesti treenata fiksusti kun aikaa ei oo hirveesti.

      Poista
  4. Onnea Tanja uudesta enkasta! Hieno juttu , ole ylpeä itsestäsi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :). Olispa ollut kiva olla tänäkin vuonna yhdessä :)

      Poista
  5. Onnittelut uudesta enkasta!! :)

    VastaaPoista
  6. jee onnea!! tahmea fiilis toivottavasti hälvenee pian, sä kuitenkin pääsit noin hyvällä ajalla maaliin - ole ylpeä itsestäsi! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tässä on jo aika hyvä fiilis :). Ja eilen hokasin tosiaan että sekä kympin että puolikkaan enkat on päivitetty tänä vuonna :)

      Poista
  7. Hieno juoksu ja hieno ennätys, onnittelut!! Ei kannata tosiaan olla pettynyt vaan nauttia hyvästä suorituksesta, etenkin, kun et nyt ole päässyt hirveästi juoksemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Jep, treenimäärään nähden varsinkin kelpo tulos :)

      Poista

Kiva, kun kommentoit :)