maanantai 10. elokuuta 2015

Kun ei kulje

Moikka

Tää viikko ei ollut mitään varsinaista liikunnan ilotulitusta. Kolmesta lenkistä kaksi juoksin suunniteltua lyhyempänä ja pitkästä aikaa oli sellanen fiilis, ettei oikeastaan edes huvittais lähteä lenkille.

Viikko näytti siis tältä:

Ma: juoksu 6,4km n.44 min, keskisyke 152, keskivauhti 6.53min/km
Ti: lepo
Ke: kävelyä Tallinnassa
To: juoksu 8km 51.25 keskisyke 159 ja keskivauhti 6.23min/km (ja päivällä kävelyä paljon)
Pe: lepo
La: lepo
Su: Juoksu 10km 70min, keskisyke 160 keskivauhti 6.59min/km

Juoksua yhteensä 24,4 km

Maanantaina juoksu meni vielä kevyesti ja sykkeet pysy vauhtiin nähden oikeella tasolla. Torstaista kirjoitinkin jo edellisessä postauksessa täällä, mutta lyhyesti silloin ei kyllä kulkenut, eikä olis edes huvittanut lähteä koko lenkille.

Eilen olin ajatellut juoksevani pitkiksen vielä ennen töiden alkua. Olin laittanut kellon soimaan, jotta ehdin syödä ja lähteä 10 jälkeen jo juoksemaan. Nousin kyllä, kun kello soi ja söin aamiaisen, mutta ysin jälkeen nukahdinkin sohvalle uudestaan ja 10 aikaan siirryin takaisin sänkyyn ja nousin 11 aikaan vasta ylös. Päätin sitten, että juoksen vasta illalla. Olin jotenkin tosi väsynyt silloin aamulla eikä yhtään tehnyt mieli lähteä juoksemaan.

Päivän mittaan sitten tuli vähän juoksufiilistä, mutta olin kyllä aikalailla jo haudannut haaveet mistään 25 kilsan lenkistä. Päätin lähteä sellaselle reitille, mistä voin juosta joko kympin tai sitten jatkaa pidemmälle. Alkuun juoksu olikin ihan ok, vaikka vauhti hidas,mutta sitten tyssäsi ja tuntui, että sykkeet on korkeat, vaikka vauhti hidas. Koitin välillä ottaa nopeampaa pätkää, mutta tuntui, ettei jalat kulje sitten yhtään.

Keskisyke olikin viikon lenkeistä korkein vaikka vauhti oli hitain. Kuumuudella varmaan myös osansa, mutta kuuma on toisaalta ollut joka lenkillä, enkä ollut edes siihen pahimpaan aikaan liikkeellä. Lisäksi tuolla reitillä oli suurimmaksi osaksi varjoisaa.

Tänä aamuna tein myös Polarin kuntotestin ja sykkeet oli kyllä koholla ja tulos oli laskenut pykälän.

Nyt taitaa siis olla levon paikka. Taidan suosiolla ottaa ainakin alkuviikon levon kannalta. Huomenna alkaa työtkin ja heti on aika pitkä päivä, joten en edes yritä jaksaa illalla lenkille. Mielestäni en ole kyllä viime viikkoina mitenkään kovin paljon treenannut, mutta kroppa on näemmä erimieltä. Pitäis mennä myös hierojalle varmaan, mutta en kyllä tiedä, milloin ehtis.

Viimeisen viikon aikana on kyllä tullut aika paljon käveltyäkin, joten pitäs kai sekin jotenkin huomioida tossa kokonaisuudessa?
Askelmittarista saldoja 2,8-9.8.

Semmosta tänne. 

Tanja

10 kommenttia:

 1. Höh, tylsää, ettei kulkenut viime viikolla, mutta sellaistahan se välillä on, syystä tai toisesta! Viime viikko oli tooosi lämmin, joten varmasti silläkin on ollut vaikutusta, vaikkei lämpötila pitkiksen aikana olisi kuumimmillaan ollutkaan. Nyt vaan kroppaa kuunnellen eteenpäin, sun maraan on vielä hyvin aikaa! :) Tsemppiä! Ja hyvää töiden aloitusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on tosiaan vielä aikaa. Kroppa tietää usein paremmin kun pää, joten sen ehdoilla mennään. Ja tosiaan vaikuttaa kun ei ole taas tottunut näin kuumaan. Onneks en oo menossa HCM:lle. Ei tulis mitään! Ja kyllä näitä viikkoja tosiaan tulee ja on niillä kans tarkoituksensa.

   Poista
 2. Mullakin on ollut sykkeet pilvissä ja askel on painanut. Ehkä ilma tosiaan vaikuttaa asiaan. Tsemppiä treenailuun ja töiden aloitukseen. Me aloitetaan täällä vasta ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti vaikuttaa varsinkin kun ei ole tottunut taas hellejuoksuun. Nautihan vielä lomailusta :)

   Poista
 3. Tsemppiä Tanja. Välillä se on juurikin sitä itseään ja mikään ei onnistu. Ehkä pieni jännitys töiden alustakin väsyttää? Onneksi sulla on maraan vielä aikaa ja osaat kuunnella kehoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin saattaa töiden aloitus kyllä kans vaikuttaa. Pikkasen kyllä jänskääkin ja iltaisin ajatukset karkaa jo töihin, kun pitäis nukkua :/. Onneks on armonaikaa vielä :)

   Poista
 4. Hirveesti olet kävellyt, huh!! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Aina ei vaan kulje :( Tiedän tunteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin kommentoida sun tekstiin että taitaa olla liikkeellä tota ettei kulje. Sais kyllä alkaa kulkemaan. Alkaa vähän mietityttää kun katson kalenteriin joka on hyvin täysi ja johonkin tarttis lenkit saada mahtumaan.

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)