maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kolmen lenkin viikko

Tervehdys!

Viime viikolla juoksin pitkästä aikaa kolme lenkkiä. Viikon treenit näytti tältä

Ma: lepo 
Ti: juoksukoulun treenit: 1h23 min 8,9 km sisältäen matkat Pasilasta Lintsille.
Ke: Tikis, treeni 7
To: lepo
Pe: juoksu 5km 28.51
La: Tikis, treeni 8
Su: juoksu 13 km, 1h35 min
~27 km
Lisäksi työmatkakävelyä ja muuta hyötyliikuntaa joka päivä, askeleita ~14k-31,5k

Perjantaina olin aika väsynyt ja päätin, että kauppareissun jälkeen illalla juoksen vaan lyhyen lenkin ja vetojen sijaan ajattelin pitkästä aikaa testata, miten vitonen kulkee. Tossu kulki ihan hyvin ja juoksin vitosen samaan aikaan kuin viime kesänä, mutta tuntui kyllä nyt paljon raskaammalta. Mutta olosuhteeisiin nähden ihan hyvin kulki (reittikin oli siis sama, joten aikalailla verrannolliset toisiinsa nuo ajat). Keskivauhti 5.46 ja nopein kilsa 5.09.  Keskisyke oli 177 ja maksimi 192. Nyt hyödynsin tosiaan alamäet niin kuin tiistaina opin ja sain sillä hyvin nostettua vauhtia.

Sunnuntaina juoksin sitten pitkästä aikaa vähän pidemmän lenkin. Tarkoitus oli pitää sekä vauhti että syke maltillisena eli alle 150, mutta reitin mäkisyys, sekä turhan innokas tossu teki siitä vähän haastavaa. Keskivauhti lenkillä oli 7.19 ja keskisyke 157. Mutta siistiä, että pystyin noinkin pitkän lenkin juoksemaan ilman kipuja jalassa. :)

Tässä olenkin sitten mietiskellyt HCRia ja millaista aikaa siellä uskaltais tavoitella. Ajattelin, että testaan tässä lähiviikkoina jonkun 10-15 km lenkin juosta sellasta pikkusen päälle 6min/kilsa ja katson miltä se tuntuu. On tässä onneksi vielä jokunen viikko tehokasta treeniaikaa jäljellä eli jos pysyn treenikunnossa, niin ei pitäs olla mitään hätää.

Treenien suhteen ajattelin tehdä niin, että yhteistreenien lisäksi juoksen yhden pitkiksen ja sitten teen joko omatoimitreenin tai sitten sellasen keskikovan 7-10 km lenkin.

Tällä viikolla onkin taas omat haasteensa treenien suhteen, koska pääsiäisen suunnitelmat on vielä ihan auki. Tänään pidän joka tapauksessa lepoa ja huomenna juoksukoulun pääsiäistreenit.

Kivaa viikkoa! Toivottavasti takatalvi ymmärtää painua sinne mistä on tullutkin!

Tanja

4 kommenttia:

 1. Kiva, kun juoksu kulkee taas! Rauhallisesti vaan, jotta jalka kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täytyy olla tarkkana sen kanssa eikä innostua liikaa :)

   Poista
 2. Sielläkin tikis-treeneissä! Ollut kivoja reenejä siellä!:) Tsempit juoksuihinkin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. mulla jäi sunnuntain treeni vielä tekemättä, se näytti kyllä siltä ettei multa onnaa. Ja tiistainkin pitäs varmaan tehdä. No, en ota paineita, kunhan jossain välissä saa tehtyä ;)

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)