torstai 19. maaliskuuta 2015

10 liikuntatapaa

Moi :)

Sain Töppöjalkaa toisen eteen- blogin Hannalta haasteen kertoa 10 liikuntatapaani, joten tässäpä niitä

1. Mä olen tosi huono lähtemään yksin salille, lenkille lähtö yksin ei taas tuota vaikeuksia. Siksi yleensä sovin salitreffit, koska yksin lähden mieluummin juoksemaan tai treenaan kotona.

2. Mä tykkään siitä, että mulla on joku tavoite, jota kohti treenaan, esim joku juoksutapahtuma. En kuitenkaan halua ihan hirveän montaa kisaa kalenteriini, ihan sopivasti on jos on keväälle yksi, kesällä 1-2 ja syksylle yksi.

3. En tykkää käydä sellasissa jumpissa, joissa on vaikee koreografia, koska mä oon niissä tosi huono.

4. Olen tosi laiska lämmittelemään. En kuitenkaan koskaan lähde suoraan kotiovelta juoksemaan, vaan kävelen ainakin pienen matkaa alkuun (ja loppuun myös.) Joskus jopa vähän teen jalkojen heilautuksia tms.

5. Tykkään treenata kaverin kanssa. Erityisesti salitreenit ja pitkät lenkit on kiva tehdä kaverin kanssa. Toisaalta joskus on ihana juosta musat korvilla ja mennä just sellasta vauhtia kun itse haluaa ja fiilistellä hyvää musaa. Saatan vahingossa joskus lauleskellakin ääneen ;)

6. En vois ajatellakaan aamulenkkejä tyhjällä vatsalla. Siispä mä treenaan yleensä aikasintaan klo 10, jotta ehdin syödä rauhassa aamupalan ennen treenejä.Oon muutenkin tosi tarkka siitä, että syön ruuan vähintään 2 tuntia ennen treeniä, koska muuten vatsa suuttuu ja se ei ole kivaa. Jos en ehdi syödä ruokaa ennen treeniä, niin sitten otan jotain pientä ja syön ruuan vasta treenin jälkeen, mutta silloin ruokaväli saattaa venyä liian pitkäksi, jos ruoka ei ole heti valmiina. Eli siis ruokahommat pitää olla kunnossa, kun lähden treenaamaan. :)

7. Tykkään tehdä erilaisia haasteita, nyt esim menossa Tikiksen vatsalihashaaste.

8. Usein saatan aloittaa treenin vasta klo 20 aikaan, vaikka aamulla olis aikanen herätys. Kesällä juoksin pitkiksiä tosi myöhään kuumuuden takia, myöhäsin kotiintulo taisi olla 23 maissa.

9. Luistan liian usein kehonhuollosta. Venytellä ja rullailla voisi enemmänkin ja jooga on usein se, josta luistan jos on kiirettä tms ja preferoin sitten juoksua.

10. Mä rakastan pitkiä lenkkejä tai xycling-maratoneja, mutta esim salilla ei huvita tehdä pitkiä treenejä, vaan treenaan mieluummin nopeasti ja tehokkaasti koko kropan.

Semmosta. Onko Sporttaillaan blogin Hanna jo haastettu?

4 kommenttia:

  1. Ei oo haastettu, kiitos! ;) Hauskoja juttuja Tanja! Mä oon kans huono lämmittelemään, ja siks salille on kivointa mennä pyöräilyn/lenkin jälkeen! Juoksussa mun lämmittely on vaan kevyempää menoa... vetotreenejä ennen teen aina lämmittelyn! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus, voin allekirjoittaa tosi monta kohtaa! Itse kuitenkin oon enemmän aamu- kuin iltatreenaaja. Ajatus lämpimän kesäyön lenkistä kuulostaa kyllä kieltämättä aika kutkuttavalta, pitääkin testata joskus :)

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit :)