lauantai 13. kesäkuuta 2015

Keikkaperjantai ja laktaattitestilauantai

Moikka :)

Alkuviikko meni vielä huiliessa, mutta torstaina uskalsin ekalle lenkille pariin viikkoon. 5 kilsaa suht hitaasti, mutta syke oli vielä normia korkeampi. Pitkästä tauosta johtuen jalat tuntui eilen aika tönköiltä, mutta ilmeisesti parin tunnin keikkajorailu palautti sen verran, että tänään oli jalat jo ihan kuosissa.

Hyvä niin, sillä tänään olin laktaattitestissä, jonka meille teki Sohvaboikotin Mervi. Olin siis KPK:sta tutun kaverin kanssa yhdessä testissä. Testi oli tarkoitus tehdä Leppävaaran urheilukentällä, mutta siellä olikin kisat, niin mentiin läheiselle kilsan mittaiselle kuntoradalle.

Ilma oli aika lämmin jo kymmenen aikaan kun alettiin testaamaan ja aurinko porotti täydeltä taivaalta. Testissä käytettiin testaajan mittareita, joten mitään omaa dataa mulla ei ole. Testi tehtiin siis sykkeiden pohjalta nousujohteisesti ja joka kierroksen jälkeen mitattiin laktaattiarvo sormenpäästä.

Aluksi otettiin levossa laktaattiarvo ja sitten aloitettiin testi, ensimmäiset 2 kierrosta menin kävellen, koska syke oli ekalla kiekalla 120 ja toisella 130. Kolmannella kierroksella mun piti pitää syke 140-145. Siinä pystyi jo suurimman osan hölkätä, joskin pari pientä kävelyä otin, kun meinas syke karata :)

4. kierros mentiin n. 155 sykkeillä ja 5. kierrokselle sain nostaa jo 165-170. Toi oli vielä suhteellisen kevyttä menoa, ei hirveesti hengästyttänyt. Toka vikalle kierrokselle sain nostaa sykkeen jo n. 185. Siinä alkoi jo tuntua, mutta oli kuitenkin semmonen olo, että vielä irtoaa kyllä vikalle kiekalle. Viimesellä kierroksella oli tarkoitus mennä maksimivauhtia ja paukutinkin parhaimmillaan tauluun yli 200 sykkeen.

Vikan kierroksen lopussa mittari näytti 199. Vika kierros mentiin todellakin mukavuusalueen ulkopuolella! Huh! Oli aika setti. Vauhdeista mulla ei oo mitään käsitystä! Hyvin kuulemma meni ja tulokset saadaan alkuviikolla ja odotan kyllä mielenkiinnolla mitä ne kertoo. Jossain välissä testaaja totesi kyllä, että mulla on hyvä pohja.

Mua on pitkään kiinnostanut tuo testi, mutta oon karsastanut hintaa, joka on monessa paikassa yli 100e ja toisinnakin mietin, että meneekö sitten liian vakavaksi ja sykkeiden kyttäämiseksi treenaaminen. Nyt oli kuitenkin hinta kohdillaan ja ajattelin, että katsotaan , millaisiin tuloksiin syksyllä pääsee, jos kesällä treenaan noiden sykkeiden mukaan.

Eilen olin tosiaan Kaisaniemessä Radio Aallon kesäkonsertissa! Kuvat on aika kökköjä, vaikka aika lähelle päästiin, kun Sunkkarit ja Jenni Vartiainen soittivat. Haloot ja Elan kattelin kotoa ja puistossa kuunneltiin Poets of the Fall ja Pariisin kevät. Kasmir katottiin aika kaukaa, mutta alueelle asti oltiin silloin jo päästy. Todella paljon oli porukkaa liikkeellä! Kyllä musiikki vaan on parasta livenä <3
Ja ihanaa, kun Sunkkareita on nähnyt tänä kesänä vähän useammin <3


Kaunis kesäilta kotiin kävellessä

Semmosta. Ens viikolla palailen sitten tuloksista :)

Ihanaa kesäistä viikonloppua :)

5 kommenttia:

 1. Itseäkin kiinnostais tuo laktaattitesti tehdä mutta hinta kanssa kirpaisee. Ehkä joskus :) oh neljä viikkoa ja on Ruisrock!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi vois olla muuten hyvä lahjaideakin jos jotkut vaikka kimpassa ostais :). Mä jo eilen hetken mietin et tulisiko DBTL:ään. Siellä olis Sunkkarit, maija Vilkkumaa ja Larppa mut kaikki eri päivinä. Saattaa jäädä siis väliin

   Poista
 2. Itseäkin kiinnostais tuo laktaattitesti tehdä mutta hinta kanssa kirpaisee. Ehkä joskus :) oh neljä viikkoa ja on Ruisrock!

  VastaaPoista
 3. No nythän mulle selkis tuo laktaatti juttu eikä se enää kuulostakaan monikutkaiselta =)

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit :)