sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kesäkuu aloitettu flunssalla ja havaintoja itsestä vuosien varrelta

Moikka,

Just kun sanoin, ettei toukokuussa tullut sairasteltua, niin johan se flunssa sitten tuli. Maanantaina ja tiistaina oli vähän kurkku kipeä, keskiviikkoa luulin, että on jo pois menossa, mutta illalla katosi ääni, joka oli torstain poissa. Eilen oli tarkotus mennä Kivenlahti Rockiin, mutta nousikin lämpö ja oli huonoin olo koko viikkoon, joten haaveeksi jäi. Tänään enää yskää, mutta tuskinpa alkuviikolla vielä treenata pystyy :(

No, sinänsä hyvä, että treenaaminen olis muutenkin ollut haastavaa, kun mies ei juuri ole kotona ollut, mutta toisaalta oli myös aika rankkaa sairastaa, kun oli yksin lasten kanssa. Ehkä siksi toi lauantai olikin se pahin, kun vihdoin oli mieskin kotona, niin kroppa pystyi antamaan flunssalle periksi ja oikeesti ehdin levätä?

Treeniasiaa ei siis tältä viikolta ole. Kroppakin tuntuu olevan ihan jumissa, kun ei pääse treenaamaan :(

Tässä viikolla katselin huvikseni vanhoja kuvia ja huomasin, että aika paljon on ulkonäkö muuttunut esim vuodesta 2006, jolloin paino on tainnut olla korkeimmillaan eli ennen kun aloin ekan kerran pudottamaan painoa. Ajattelin siis vähän kertoa tästä enemmän :).
Minä vuonna 2006


Olen joskus ehkä aihetta sivunnutkin, ainakin viimekeväisen painonpudotusprojektin yhteydessä, mutta 2007 pudotin ekan kerran painoa n. 13 kiloa ennen kuin aloin odottamaan esikoistani.
Raskauden myötä paino nousi ja vauvavuotena en väsymykseltäni jaksanut juuri liikkua tai katsoa mitä söin ja painoa tuli jonkun verran takasin. Ennen häitä 2010 pudotin painon kuitenkin takaisin raskautta edeltävään painoon, jossa se pysyikin oikeastaan siihen asti, että aloin odottamaan meidän toista lasta.
Toisen raskauden jälkeen pääsin kuitenkin aika nopeasti takaisin lähtöpainoon. Treenasin silloin kerran viikossa pt:n kanssa touko-heinäkuussa (eli aloitin oikeastaan heti, kun sain luvan alkaa treenata) ja vikalla pt-kerralla olin lähtöpainossa.

Minä vuonna 2012

2013

Siinä painossa pysyinkin sitten taas pitkään, kunnes päätin sitten, että on aika pudottaa vielä jonkun verran.Viimeisimmän rutistuksen aloitin siis tammikuussa 2014 ja kevään aikana pudotin 8 kiloa.
Tällä hetkellä paino on ehkä n.2 kg enemmän kun viime kesänä. Osa varmaan ihan läskiä, mutta ehkä jotain lihastakin, koska hierojan mukaan sitä on tässä viimeisen vuoden aikana jalkoihin tullut lisää. Tänä vuonna olen ostanut  myös ennätyspieniä housuja. Vatsassa on edelleen löysää, enkä usko, että sitä jaksan koskaan täysin timmiksi treenata, koska suklaa on hyvää ;). Jenkkikset vois myös olla pienemmät. Ehkä mä jossain vaiheessa jaksan vetää vielä painon siihen 6-alkavaan lukuun?

kesällä 2014

2015
Mitään ihmedieettejä tms en oo koskaan kokeillut, enkä kokeile. Ihan vaan ruokapäiväkirjalla ja liikunnalla olen päässyt tuloksiin. Välillä kun on niitä päiviä, että oma kroppa ärsyttää, niin silloin on ihan hyvä katsoa taaksepäin, niin näkee mistä on tähän pisteeseen tullut.


4 kommenttia:

 1. Tosi hienon matkan oot kulkenut kohti terveellistä ja liikunnallista elämää! Nyt vaikuttaa tasapaino hyvältä ja voit olla ylpeä! Ei tarvitse liian timmiksi tulla, kunhan liikuntaa on sopivasti ja elämä muuten hallussa! Toivottavasti pääset pian taas liikunnan pariin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jep, ei ole tarvetta olla mikään timmimimmi :). Aika hyviin suorituksiin on tälläkin kropalla jo päästy :). Aamulla vielä yskin paljon toivottavasti vkl olis kunnossa.

   Poista
 2. On aina kiva lukea näistä muodonmuutoksista :) Kuten joskus (ehkä?) puhuttiinkin niin itekin laihduin aika paljon juoksun aloitettuani. Mut kyse oli ainakin mulla koko elämäntyylin muutoksesta ja se näkyy kropan lisäksi mielessä :) Terveelliset elämäntavat näkyvät ja tuntuvat! Ja sillä ei oo loppupeleissä mitään väliä, näkyykö ne vatsalihakset vai ei ;) Mulle ainakin on tärkeämpää hyvinvointi, painon putoaminen tulee siinä ohessa vähän niinkun extrana :) Pikaista paranemista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siitä oli puhetta cooperin jälkeen :). Mullakin kyllä juoksu ja liikunta yleensä tuli ihan pysyvästi ja säännöllisesti elämään, kun aiemmin kävin epäsäännöllisesti jumpassa mutta välillä oli todella pitkiä aikoja etten käynyt ollenkaan.

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)