sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Syyskuun treenit ja juoksutonta elämää

Moikka

Vuosi sitten olin jo ihan täpinöissäni ekasta marasta. Olin elämäni kunnossa ja muutenkin loistava fiilis. Nyt on sitten toisin. En ole juossut yli kahteen viikkoon ollenkaan ja flunssakin tuli viime viikolla ihan kuin varmistaakseen, että tulee oikeasti levättyä, koska kyllähän noi aurinkoiset ilmat kieltämättä olis ihana viettää juosten.

Syyskuun treeneissä ei ole juuri kerrottavaa:
4 juoksulenkkiä ja muutama sauvakävely ja vähän muuten kävelyä.

Tällä viikolla kävin labrassa. Miten loistavaa, että sinne voi varata ajan eikä tarvitse mennä jonottamaan ties miten pitkäksi aikaa! Sitä ennen piti paastota se 12h, joka meni ihmeen helposti, eikä edes aamulla ollut heti nälkä, mikä on kyllä aika outoa. Ens viikolla luulisi tuloksia tulevan ja ehkä jotain selvyyttä tähän tilanteeseen.

Juoksun sijaan olen sitten sauvakävellyt ja pitänyt kuitenkin jollain tavalla treenirytmiä yllä. Ihan jo flunssan takia kovemmat treenit on jääneet pois, enkä ole siis lähtenyt kokeilemaan, josko se treeni kuitenkin kulkisi, mutta huomaa kyllä, että reisissä tuntuu se sauvakävelykin ja rappuset tuntuu edelleen kyllä enemmän kuin pitäisi. Ja nyt olen sitten voinut treenata myös sellaisten ystävien kanssa, jotka ei juokse :)

Höllääminen treeneissä on kyllä toisaalta tehnyt hyvää, vaikka mä kaipaankin kunnon hikitreeniä. Toisaalta nyt kun ei ole mitään tavoitteita, niin ei ole paineita siitä mimmosen treenin tekee, vaan ollaan sitten menty fiiliksen mukaan sopivan pituinen sauvakävelylenkki, yleensä noin tunnin.

Huomasin, että Satsillä on ens lauantaina, eli maratonpäivänä Xycling-maraton. Tekisi mieli mennä lohdutukseksi sinne, ja varasinkin eilen paikan (joskin olen vasta 3. varasijalla), mutta katsotaan nyt sitten onko flunssa siihen mennessä ohi ja mitä ne labrat sanoo, että menenkö.

Täytyy kyllä sanoa, että tää vuosi ei ole mennyt ihan putkeen juoksun suhteen. Viime vuonna tähän aikaan olin juossut melkein 900 kilsaa, nyt ei ole edes 700 kilsaa kasassa ja treenituntejakin turhan vähän. Toki on se elämäkin erilaista. Silloin en ollut joka päivä töissä ja gradun teko antoi tilaa myös treenille päivisin. Sitten vielä alkuvuoden jalkavaiva, joka esti juoksun ja muut flunssat, mitä tässä on ollut. No, olen nyt sentään kuitenkin liikkunut, vaikka tiedän, etten tule viime vuoden kilsoihin pääsemään millään. No, onneksi lähes jokapäivä saan sen 10000 askelta jo työpäivän aikana, tai viimeistään kotimatkalla, kasaan ja koko päivä yleensä on 20 000 molemmin puolin, niin ei ole ihan pelkkää istumista päivät kuitenkaan. Vaikka ei toi tietty sitä hikitreeniä korvaa, mutta parempi ku ei mitään :)

Ja vaikka tää teksti tuntuu tällä hetkellä aika negatiiviselta, niin täytyy kyllä sanoa, että vaikka nyt on treenien suhteen aika kökköä, niin moni muu asia on hyvin. Mulla on ihana perhe ja moni asia jotka oli haasteellisia viime vuonna, on nyt helpottanut tosi paljon, mulla on tosi kiva työ ja ihan parhaat duunikaverit, ihania ystäviä, paljon kivoja keikkoja tulossa. Kai se on sitten se elämän tasapaino, että jonkun täytyy olla huonosti, jotta muut asiat olis hyvin ja niitä osais arvostaa :D.

Kivaa lokakuuta, tää vuosi on kyllä mennyt niin nopeasti taas!

Tanja

8 kommenttia:

  1. Osaat kyllä hyvin löytää noita positiivisia puolia noista juoksuongelmista. Välillä tulee heikompia aikoja, toivottavasti ne kuitenkin helpottavat. Sulla on hyvä asenne :) Saapa nähdä, mitä tuloksia sieltä labrasta tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡Kun ei voi muuttaa näitä olosuhteita niin täytyy vaan koittaa sitten löytää omalla asenteella ne hyvät puolet. Muuten vaipuu liikaa epätoivoon :). Toivottavasti pian on taas olosuhteetkin positiiviset :)

      Poista
  2. Huomenta Tanja! Mahtavaa luettavaa =) Elämässä on paljon muutakin kuin juoksu ja itsestä pitäminen on tärkeä juttu, sä hoidat sen hyvin. Toivottavasti kuitenkin labra tulokset ovat hyvät. Tsemppiä, hyviä sauvakävelyitä ja kaunista syksyä sinne! Juoksu innostus tulee kyllä takaisin, se on varma =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡.Kyllä se varmasti tulee, kun kroppa on taas siihen valmis :).

      Poista
  3. Hienosti kertyy sinulla noita askeleita!!
    Minäkin olen kunnon hikitreenin perään, mutta nyt kun ei ole kisasuunnitelmia, niin olen alkuviikon nauttinut ihan vain kävelylenkeistä. Ulkoilu tekee kyllä hyvää vaikkei kunnon treeniä vetäisikään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee kyllä. Ja täällä ainakin ilmat ollu ihanat :)

      Poista
  4. Hei moi! Mun oli pakko tulla kirjottamaan. Mulla on vähän samanlaisia fiiliksiä, vaikka itse en kauaa kipeänä ole ollut. Muutoin vaan on juoksemiset jääneet TODELLA. Melkein vuodeksi, mitä nyt pientä höntsäilyä... Nyt iski jälleen kova kipinä juoksemaan, mutta kunto on suoraan sanottuna surkea. Tsemppiä sulle kovasti syksyyn ja alkavaan talveen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että juoksukipinä löytyi uudestaan ja uskon että kuntokin nousee kohisten takaisin! Kiitos tsempeistä! Iloa syksyyn :)

      Poista

Kiva, kun kommentoit :)