maanantai 22. joulukuuta 2014

Loppuviikon treenien fiilistelyä: CSI ja polkulenkki

Moikka

Onnistuinkin saamaan todella hyvän treeniviikon, mikä tuntui tosi hyvältä tynkäviikkojen jälkeen. Alkuviikon treeneistä jo kirjottelinkin, mutta kokonaisuudessaan viikko näytti tältä:

Ma: Juoksu 6,64 km, 6.15min/km keskisyke 166
Ti: Juoksu 7 km , 7.08min/km, keskisyke 150
Ke: lepo
To: Power 55 min, keskisyke 126 ja 10 min lämmot matolla
Pe: CSI 55 min, keskisyke 152 ja 10 min lämmöt matolla
La: Polkujuoksu, 1h 55 min (joista kyllä ehkä vajaa 10 min kuvaustaukoja ;), 10,7 km keskisyke 151
Su:lepo

Perjantain CSI oli tosi kiva! Vähän jännitin, että pysynkö perässä ja tykkäänkö edes enää jumpata, kun oon niin hurahtanut juoksuun, mutta vastaus molempiin oli kyllä. Tuntui, että pysyin melkein paremmin mukana kuin ennen. Ainoastaan yks askellussarja oli vähän hankala, mutta pääsin siihenkin aika nopeesti kiinni. Lisäks oli kiva huomata, että vaikka vedin tunnin täpöllä ja otin mukaan hyppyjä jne, niin en ollut ihan kuollut tunnin jälkeen tai myöskään sen aikana. Aiemmin on saattanut jonkun tiukan biisin aikana joutua keventämään, mutta nyt meni heittämällä. Sain kuitenkin yhdessä biisissä sykkeen maksimeille, mutta siitä palautui tosi nopeasti. Jospa ens vuonnakin koittais tuolla aina välillä käydä :).

Lauantaina oli Hannan blogilenkki. Ilma oli tällä kertaa tosi kiva. Vähän Hannan kanssa naurettiin matkalla, että vaikka olis saanut nukkua niin me herätään kasilta, että ehditään juoksemaan. Ehdottomasti sen arvoista. Meitä oli tällä kertaa vähän vähemmän kuin viimeksi, viisi reipasta naista, Hanna, Karoliina, Kaisa, minä ja Lenkkareissa-blogin Ninni, jonka tapasin  ekaa kertaa. Kivalla porukalla oltiin siis taas liikkeellä :)
Kameran takana Hanna :)

Vähän jännitin, että mitenhän jaksan "Hannan iisin" kun jalat oli aika juntturassa loppuviikon reisi/pakararääkeistä, mutta ihmeen hyvin kulki alusta asti. Reitti oli musta vähän haastavampi kuin viimeksi ja oli monta pätkää, jossa ei juuri juosta uskaltanut. Mutta miten kaunis reitti <3. Kallion päältä päästiin kuvaamaan kaunista näkymää.

Runfie

Tossut kuivina ei tästäkään reissusta selvitty :D. Moneen kertaan hörppäsi kenkä vettä huolella ja on kai se vähän hullun hommaa juosta tuolla tossut märkinä ja kurasina, mutta on se vaan niin siistiä ja sen arvosta <3.

Polkujuoksussa parasta on se, että ei tule kytättyä sitä vauhtia, vaan menee maaston mukaan. Tiellä on usein vähintäänkin joku alitajuinen aikatavoite, niin on aika vapauttavaa välillä vaan juosta tai sitten rämpiä soissa ja puskissa ja miettiä miten pääsisi edes suht kuivana siitä yli :D. Lisäksi voitan itseni joka kerta kun uskallan hypätä isomman ojan yli tai taiteilla pitkospuilla, vaikka pelottaakin, että löydän itteni istumasta sieltä ojasta :D. Ja kiva muutenkin haastaa omaa ketteryyttään, kun hyppii juurien ja kivien yli tai kiipeää kaatuneiden puiden ylitse tai menee niiden ali. Ja onhan noi maisemat ihan omaa luokkaansa :). Ei siinä oikeesti ehdi juuri mitään miettimään, kun täytyy ihan oikeasti keskittyä siihen juoksuun ja pystyssä pysymiseen.
Kuva Karoliina 


Maisemaa

Lenkin jälkeen mentiin vielä Pirttimäen kahvilaan kahville. Nappasin palauttavan ison korvapuustin, jonka tuoksu sai jo ennen lenkkiä kuolaamaan.

Kiitos ihanille lenkkikavereille kivasta lenkistä ja Hannalle lenkin järkkäämisestä. Mukana ollaan taas ens kerralla :).

Eilen teki mieli lähteä lenkille, vaikka kroppa huusi lepoa. Kuuntelinkin sitten kroppaa ja jäin kotiin vaikka olis ollut ihana juosta lumessa. Tänään pääseekin vissiin sitten ihan lumipyryyn juoksemaan.

Lahjahommat ja ruokaostokset on hoidettu, tänään vielä pitää siivota ja koristella kuusi sekä laittaa suolaliha suolaliemeen, jossa saakin sitten olla torstaihin asti. Kohta sitä saa taas, ehdottomasti mun mielestä paras jouluruoka <3.

En tiedä ehdinkö enää ennen joulua kirjottelemaan, joten varuilta hyvää joulua teille kaikille, jotka mun blogia luette ja kiitos, kun luette <3. Enpä olis arvannut miten paljon kivoja ihmisiä ja juttuja tää blogi mun elämään tuo. Onneksi uskaltauduin "kaapista ulos" tän blogin kanssa ;)

Palailen sen tän vuoden koosteen kanssa varmaankin välipäivinä, silloin on oikein hyvä katsella vuotta taaksepäin ennen kuin vaihdetaan vuosi uuteen ja uusiin kujeisiin :)

Jouluisin terkuin,

Tanja-tonttu ;)

16 kommenttia:

  1. <3 <3 Oli niin huippua, ja kuvasit niin hyvin fiiliksiä polkulenkkeilystä! Ketteryys tosiaan kehittyy! Vitsit kun mäkin ehtisin kirjoittelemaan omista fiiliksistä, mutta ehkä pian.. oon niin kiitollinen kans kaikesta.. miten mahtaviin tyyppeihin on päässyt tutustumaan! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää joulunodotusta :) täällä alkaa pikkuhiljaa pakastaa, ehkä se lumikin sieltä tulee jossain vaiheessa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saatte myös lunta. Ainakin kovasti lupailivat, että tulisi sinnekin missä ei vielä ole. Ihanaa joulunodotusta ja itse joulua :)

      Poista
  3. Hyvä treeniviikko sulla! :) Olisinpa minäkin päässyt Hannan lenkille mukaan, mutta nuo jalat on kiukutelleet vaikka alkaa olla jo paremmat. Ensi kerralla sitten! :)
    Hyvää joulua teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Toivottavasti olet pian taas juoksukunnossa ja pääset ens kerralla mukaan :)

      Poista
  4. Hyvää joulua sinne myös! <3 Oli kyllä huisin hauskaa lauantaina poluilla ja hyvä treeniviikko sulla muutenkin alla :) Nauti joulusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautitaan! Nyt alkaa onneks kaikki hommat olla voiton puolella :). Toivottavasti päästään pian taas porukassa lenkille!

      Poista
  5. Taisin nähdä sut eilen illalla juoksemassa konalassa :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin mahdollista! Joskus ysin jälkeen, ehkä puol 10? Mä en huomannut mitään ku rillit niin märät ja huurussa ettei mitään näe ;).

      Poista
  6. joo tais kello olla jo melkeen puol 10 :) ison valkosen koiran kanssa käveltiin :) :D

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit :)