torstai 7. elokuuta 2014

Hellelenkkejä ja pitkiksen jännäilyä

Moikka!

Sunnuntain laiskuus meni onneksi ohi ja maanantaina käytiin kaverin kanssa juoksemassa. Taas syytän tätä hellettä, mutta kyllä tuntu raskaalta taas vaikka vauhti ei ollut hurja ja sykkeetkään ei kovin korkeella olleet, keskisyke 148 ja max 188 (lopun spurtissa). Ei oltu päätetty mikä matka juostaan ja päätettiin, että mennään fiiliksen mukaan ja päätetään matkalla. Juostiin sitten seiska ja tuntu kyllä että siinä oli ihan riittävästi. Kivaa, kun on lämmin, mutta voisko illat jo viiletä? Kun ysin aikaankin on vielä yli 25 astetta, niin kyllä mulla ainakin vaikuttaa juoksuun. Ehkä en myöskään juo tarpeeksi päivällä vaikka kuinka yritän. Tänään käyn kyllä illalla kaupassa etsimässä itelleni jotain urheilujuomaa kanssa. En tiedä juonko lenkillä sitä (koska vatsa ei vältsiin kestä), mutta jos vaikka sais päivän aikana ja lenkin jälkeen sillä tankattua ja tarpeeks suoloja, koska se on varmaan se toinen ongelma.

Eilen päästiin kuukauden tauon jälkeen kaverin kanssa yhdessä lenkille. Ollaan molemmat menossa Midnight Runille (joka on siis jo ihan kohta!!!) ja päätettiin juosta kymppi (tai ainakin yrittää) mutta pidettiin vauhti maltillisena. Lähtiessä oli vieläkin 27 astetta, mutta onneks ei enää aurinko porottanut, kun vasta ysin maissa lähdettiin liikkeelle. Lopulta juostiin melkein 11 km, mutta kyllä toikin lenkki raskaalta tuntui. Mä en kuitenkaan suostu uskomaan, että mulla olis voinu kunto noin paljon huonontua, kun ei tässä ole kuitenkaan kauheesti lenkeistä lintsattu, huononakin viikkona pari lenkkiä tai ainakin jotain korvaavaa.

Olin päivän aikana juonu kyllä (taas) vähän huonosti, kun oltiin kyläilemässä koko päivä. Lisäksi tein taas fiksuna täysjyväspagettia enkä ehtinyt pitää ku pari tuntia väliä ruuassa ja lenkissä ja vatsanväänteitä se sitten tiesi. Tällä kertaa selvisin kuitenkin lenkin loppuun, mutta illan oli kyllä hutera olo ja vatsa kipeä. Nestehukkaa ja suolan puutosta kaiketi. Tänään ostin sitten tavallista makaronia ja teen sitten vaikka sitä ennen pitkistä.

Lenkin jälkeen hymyilytti kuitenkin vielä
Lenkin jälkeinen hikinauha kuva :)
Nyt en sit oikeen tiedä miten teen muiden viikon treenien kanssa. Melkein olis tänään tehtävä jos meinaa, kun haluisin kyllä pitää pari lepopäivää ennen pitkistä. Tai sitten vaan juoksen ja jää lihaskunnot ens viikkoon. Saan salikaverinkin sopivasti lomailemasta, niin sujuu sekin rattosammin :)

Tänään käytiin lasten kanssa Lidlissä ostamassa juoksureppu, caprit ja juoksusukat. Olis ollu paitoja ja toppejakin, mutta jätin ne nyt ostamatta kun niitä mulla on aika hyvin. Ja kohtahan saan se aivan ihanan lohenpunaisen Midnight Run-paidan :D. Se ei siis todellakaan ole mun väri. Just mun tuuria, että on taas joku punasen sävy. No, se kai uppoo niin monelle muulle kuitenkin ja ehkä mäkin opin sen kanssa elämään- tai ainakin voin tunnin sillä juosta ;D.


Kyllä vähän hirvittää se pitkis, kun noi lyhyemmätkin on ollu niin raskaita. Pitää nyt ainakin tankata hyvin nestettä ja ruokaa, ettei ainakaan siihen kaadu. Uudet kengät ei oo vielä tullut, joten noilla vanhoilla sen joutuu juoksemaan :/. Kuulemma on viimenen päivä sieltä lähtenyt, että toivottavasti viimeistään alkuviikosta olis täällä. No seura on ainakin priimaa, joten eiköhän me toisemme saada tsempattua lenkki loppuun <3.

Palaillaan sitten maanantaina pitkiskuulumisilla, jos siitä kunnialla selviän :D.

4 kommenttia:

  1. Hyvin se pitkis menee :) Mullakin on tavoitteena juosta pitkä lenkki viikonlopun aikana. Saas nähdä kuinka ämmän käy, siitäkin ehkä enempi blogissa myöhemmin. Minä joudun ruokailujen suhteen noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota, muuten ei elämästä tai etenkään juoksemisesta tule yhtään mitään. Ärsyttää vaan kun gluteeniton ruokavalio on nyt muodissa, en haluaisi tällaisissa muotivillityksissä olla mukana. Keliakiaa ei siis löytynyt kokeissa, mutta ruokavalio on auttanut oireisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tsemppiä sullekin! Jään odottelemaan raporttia :). Hyvä, että on apu kuitenkin löytynyt vaivoihin, vaikka sitten onkin muotivillityksen mukainen ;). Mulla ei ole muuten mitään ongelmaa, mutta juostessa kyllä huomaa, miten tärkeetä on mitä syö ja miten sen ajoittaa. Harmi vaan kun mielellään en tota valkosta pastaa söis, kun on kuitupitosempaakin tarjolla ja oon sitä lähes kokonaan jo vuosia käyttänyt, mutta pakko nyt sit varmaan ainakin sillon tyytyä siihen, jos ei ehdi tarpeeksi pitkää väliä ruuan ja lenkin välillä pitää.

      Poista
  2. Sama juttu ärsyttää myös mua. Siis tuo gluteenittoman ruokavalion muodissa oleminen. Tulee itselle tunne, että nirsoilee ruuasta turhan takia. Tai siis että muut ajattelee niin. Mutta kun oikeasti saan vatsanväänteitä pastasta ja leivästä! Toisaalta myös peruna on paha eli kait mulla vaan tietyntyyppiset hiilarit on se syyllinen. Keliakiaa kun ei verikokeissa löytynyt. Onneksi. Mutta riisillä mennään hyvin pitkälti täällä. :)

    Kyllä ne illat alkaa pian viilenemään ja päivät muutenkin, älä huoli! Vaikka kuinka kesästä ja lämmöstä nautin, niin onhan se taas kivempi juosta hiukan viileämmässä säässä. Eikä tarvii ihan iltamyöhällä mennä.

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit :)