perjantai 17. heinäkuuta 2015

Pientä kehitystä vetovauhdeissa?

Moikka

Eilen tein taas tonnin vedot. Kuukausi sitten tein 3x tonnin vedot samassa paikassa ja eilen sitten kierros lisää, eli 4x. Aloin sitten huvikseni vertaamaan vauhteja ja sykkeitä toisiinsa.

Vetotreenithän on mulle niitä kovimpia treenejä, missä tykkään päästella kunnolla lopussa ihan maksimikestävyydelle saakka, kuitenkin pyrkien siihen, että pystyn nostamaan vauhtia aina edellisestä pikkasen. En yleensä päätä mitään vauhtia mitä haen vaan menen sykkeiden mukaan ja päivän kunto näyttää sitten vauhdin ;). Yleensä ekan vedon lähden n.160-170 väliltä ja sitten nostan aina sen 5-10 pykälää ja vikassa sen verran kun sinä päivänä irtoaa. Toisaalta sitten päälle tulee ihan selkeetä hölkkää vetojen molemmin puolin, ja vetojen väliin kävelypalautusta eli ei tunnu ihan niin kovalta, kun jos vetelis noilla sykkeillä koko treenin.

Noi vedot on musta ollut myös hyvä sauma testata just tota vauhtia, kun tietää, että se on vaan se yks kierros kun sitä vauhtia tarttee pitää :)

18.6. vetovauhdit oli:
eka: 5.46 min/km syke 173  toka: 5.22min/km syke 181 vika: 5.08min/km syke 183 max 192
16.7. vauhdit oli:
eka: 5.36min/syke 165  toka: 5.16min/km syke 175  kolmas: 4.58min/km ja syke 180 ja vika: 4.53 min/km ja syke 185 max 195

Olosuhteet oli kutakuinkin samat, eli ilma oli sateinen eli mikään helle ei vaikuttanut. Ton mukaan näyttäis siis siltä, että vauhdit on noussut ja pystyin jopa kahteen alle vitosen vetoon! Aika siistiä etten sanoisi.

Huomasin myös, että pitkis samalla reitillä ja samalla vauhdilla menikin matalammilla sykkeillä, joskin edellisellä kerralla oli pikkasen lämpimämpi ilma.

Pointtina siis kuitenkin, että ehkä tässä kuukaudessakin on jotain pientä kehitystä tullut? Nyt oli vielä vaan 1 lepopäivä alla pitkiksen ja vetojen välissä,siihen nähden siis kulki aika kivasti. :)


Tällä viikolla olikin yllättäen ihan kivoja ilmoja ja nautittiinkin auringosta pihalla. Tänään ja eilen sitten on taas vaihteeksi satanut, mutta siinä ei ole mitään uutta :D. Hyvä päivä siis siivoilla ja pestä pyykkiä ;).

Loppuviikko onkin vähän kiireisempää ja seuraava lenkki onkin varmaan joko huomenna aamulla tai sunnuntaina illalla. Katselin myös juoksuohjelmaa ja siinä olisi kevyempi viikko laitettu ens viikolle ja seuraavalla olis sitten mm. 20k pitkis, mutta päätinkin vaihtaa ne päittäin, koska ens viikolla mä pääsen paremmin treenaamaan, kun mies on lomalla ja seuraavalla viikolla olen varmaan lähes koko viikon lasten kanssa kolmistaan, niin lenkille ei ehkä pääsekään. Treenit tulee ens viikolla painottumaan alkuviikkoon, koska viikonloppu menee reissussa.

Kivaa viikonloppua :)

2 kommenttia:

  1. Vautsi, noissahan on tapahtunut ihan selvää kehitystä ja tosi pienessä ajassa! :) Välillä vertaan omia vetojani ja tuntuu, että lukemat pysyvät täysin samoina vaikka edellisistä vedoista olisi jo monta kuukautta! Oma kunto tuntuu jumittavan siis paikallaan mut hienoa, et sulla se vaan nousee! Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Katju! Eiköhän sullakin kehitystä tapahdu, sulla on kyllä mun mittapuulla niin hurjat vauhdit että ei voi ku ihailla :)

      Poista

Kiva, kun kommentoit :)