maanantai 10. marraskuuta 2014

Treeniä fiilispohjalta

Moikka!

Viime viikko oli mulle aika epätyypillinen, koska yleensä mä aina suunnittelen viikonloppuna viimeistään seuraavan viikon treenit. Nyt en kuitenkaan sitä tehnyt, koska sunnuntaina oli vielä sen verran flunssaa, ettei alkuviikolle uskaltanut kummempia suunnitella.

Treeniviikosta muotoutui sitten tämmönen:
Ma:lepo
Ti:lepo
Ke: lenkki 5,3 km, keskivauhti 7.24/km keskisyke 144
To:lenkki 6 km, keskivauhti 6.53/km, keskisyke 158
Pe: lenkki 5,7km, keskivauhti 6.58,/km, keskisyke 147
La:lepo
Su:lepo

Viikon eka lenkki oli siis tosi rauhallinen ja koitin pitää sykkeet suht matalalla ja vauhdin rauhallisena, koska vähän piti vielä tunnustella kuntoa. En suunnitellut mitään reittiä, mikä on musta ollut nyt aika ihanaa, kun sykemittari mittaa matkan, eikä tartte kartasta mitata ennen tai jälkeen lenkin reittiä. Juoksin osittain jopa tollasta uutta tietä, joka vei purtsille tämmöseen mäkeen. Se tie taas kulki pellon laitaa.

Aika harmaata
Tämmösiä mäkiä tuolla purtsilla piisaa
Torstaina ilma oli aika järkky. Juttelin kaverin kanssa aamulla ja kyselin illaksi lenkkiä, mutta se ei onnistunut joten päätin sitten juosta yksin jo aiemmin. Koska olo ei ollut huonontunut edellisestä lenkistä ja fiilis oli hyvä päätin antaa mennä vähän kovempaa. Maksimivauhti tolla lenkillä olikin jotain 5.30/km luokkaa ja kovin kilsa päälle kutosta, mutta vika kilsa oli oikeastaa kokonaan tosi jyrkkää nousua, niin siinä laski sitten vauhti ja syke nousi. Taas menin vähän uusia reittejä. Oon jotenkin niin kyllästynyt juoksemaan aina samoja tuttuja, joten piristää jo sekin kun osa lenkistä on eri reittejä, vaikka sitten yhdistäisikin niihin vanhoihin. Lunta satoi koko lenkin ajan ja näkyvyys oli välillä aika heikko, kun lasit oli märät

Kamala kuva, mutta pointtina märät lasit ;)
Perjantaina juoksin kaverin kanssa tosi rauhallisen lenkin. Yli puolet ajasta oli jopa kakkostasolla! Kiva oli juosta yhdessä taas ja vaihtaa kuulumiset samalla <3.

Viikonloppu menikin sitten reissussa tytön kanssa. Alunperin piti lähteä koko poppoo, mutta pojat oli flunssasia niin lähdettiin sitten junalla tyttöjen kesken. Kiva reissu oli, mutta ei kyllä tullut treenattua, mutta syötyä sitten senkin edestä taas mm. valkosuklaajuustokakkua :D.
Treeniviikko oli siis tosi rauhallinen, mutta ehkä hyvä niin, koska kuitenkin ollut flunssassa. Ja kai sellasia on hyvä muutenkin välillä pitää :)? Tällä viikolla voi sitten taas mennä vähän kovempaa :).
Joskus muutakin ku treenikuvia :)

Tää viikko on myös vähän erikoinen, koska mä olen risteilyllä (Larpan keikalle pitkästä aikaa) keskiviikosta torstaihin. Tänään ja huomenna siis treenataan. Keskiviikkona myös jos ehdin vielä ennen lähtöä, mutta en ota siitä stressiä. Kävelyä tulee silloinkin joka tapauksessa jonkun verran. Loppuviikosta sitten taas treeniä, lenkkiä nyt ainakin. Jotenkin kummallista tämmönen, kun ei niin tarkkaan suunnittele treenejään... Toistaiseksi on onneksi silti edes se minimimäärä treeniä tullut täyteen, vaikka ei ole tarkkaan treeniviikkoa suunnitellutkaan. Nyt on myös ollut enemmän aikaa treenille, kun oon voinut treenata jo päivälläkin aina välillä.

Suunnitteletteko te muut treeniviikot tarkemmin vai meettekö fiilispohjalta silloin ku huvittaa ja mitä huvittaa?
Kivaa viikkoa :)

Tanja




4 kommenttia:

 1. Mä en ole nyt "ylimenokaudella" suunnitellut treenejä juurikaan. Nyt kun saan maratonkoulusta juoksuohjelman, niin alan taas suunnittelemaan kunnolla treenit. Ihanaa tuo luminen maisema. En millään malta enää odottaa valkoista maata. Hauskaa viikkoa ja risteilyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan kans viimeistään helmikuussa taas juoksemaan ohjelman mukaan kun alkaa juoksukoulu. Nyt teen enemmän mitä huvittaa vaikka aikataulut tarttee taas kohta suunnitella tarkemmin kun on tiedossa taas enemmän töitä, niin ei oo päivällä aikaa.
   Kiitos! Tulee varmasti kiva reissu :)

   Poista
 2. Moi! Täältähän löytyi tosi kiva blogi. :) Perusrunko mulla on olemassa, pitkä ja kovempi joka viikolle, kevyitä siihen päälle. Joustaa perhe-elämän mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne :). Juu, perhe-elämän mukaan täälläkin treenit suunnitellaan. :)Välillä onkin aikamoista sumplimista :D

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)