maanantai 21. heinäkuuta 2014

Vihdoin kolmen lenkin treeniviikko


Moikka!

Ihanaa, kun on lämmin, mutta juoksulenkkeihin se kyllä mulla ainakin vaikuttaa negatiivisesti. Tuntuu lenkit tosi paljon raskaammilta ku normaalisti, vai oonko vaan niin huonossa (juoksu)kunnossa?

Viime viikolla pääsin siis vihdoin normaaliin juoksurytmiin ja juoksin kolme lenkkiä: pitkän, josta jo kirjottelinkin viime postauksessa, reilun vitosen ja vajaan kasin. Vitosen juoksin torstai-iltana ja sillonkin vielä oli aika kuuma. Juoksin 5,4 km keskivauhti oli 6.23/km, eli aika paljon kovempi, kun hölkkävauhti olis pitänyt olla, mutta tuntu ihan hyvältä tuo vauhti niin, juoksin sitten sitä. Keskisyke oli 148 eli kuitenkin alle 150, mitä mä oon itelle pitäny sellasena aika kevyen lenkin rajana. Mäkeen oli taas pakko spurtata ja maksimit tuli siinä 182 :)

Noita hitaampia lenkkejä on oikeesti hirveen vaikee juosta yksin. Alan aina mielessäni kilpailemaan omien aikojeni kanssa ja juoksen kovempaa ku olis tarkotus. Onko muilla samaa ongelmaa?
Sen verran lämmin kuitenkin oli, että lenkin jälkeen naama punotti huolella

Lauantaina kävin taas powerissa ja lisäsin kyykyissä, maastavedoissa ja habassa vähän painoja. Pakaroissa tuntui se lisäys sunnuntaina, mutta ei onneks kovin pahasti. ;) Ennen tuntia juoksin vielä vähän intervallia matolla niin, että eka hölköttelin pari minsaa ja sitten juoksin aina minuutin kovaa ja minuutin hitaampaa, yhteensä 10 minsaa. Vikan kovemman vauhti oli 5min/km.
 Eilen oli siis tarkotus juosta kymppi, mutta se lenkki meni vähän reisille :(. Alku rullasi ihan kivasti ja tuntui, että vauhtikin oli ihan mukavan reipas, niinku pitikin. Suunnilleen puolivälissä alko sitten vauhti hidastua ja silti oli sykkeet aika korkeella. Oli siinä aika paljon mäkiäkin, että varmaan sekin vaikutti. Sitten rupes vatsaan sattumaan ja mietinkin jo, että käännynkö jo aiemmin kotiin, mutta päätin sitten kuitenkin jatkaa, kun vääntelyt meni ohi. Vajaan kasin kohdalla oli sit pakko luovuttaa ja kävellä, kun vatsaan sattu niin paljon. Yhteensä lenkille tuli pituutta 9,3 km, mutta siitä oli 1,5 km kävelyä lopussa.

Mulla on aiemminkin vatsa vaivannut lenkillä ja yleensä johtuu siitä, että ruuan ja lenkin välillä on liian lyhyt väli. Niin varmaan nytkin, koska väli oli nippanappa 2 tuntia. Söin vielä täysjyväpastaa ennen lenkkiä ja sen sulaminen kestää vähän kauemmin, joten olis varmaan pitänyt pitää vielä pidempi väli. Jossain välissä luin maratoonarin ruokavaliosta ja siinä sanottiin, että täysjyvää olis hyvä välttää ennen lenkkiä. Ongelma on vaan siinä, että esim pasta on meillä aina täysjyvää. Oli kyllä muutenkin tuo loppulenkki tosi tuskanen. Olin kyllä mielestäni juonut hyvin, mutta varmaan olis pitäny juoda vielä enemmän kun oli niin kuuma. Ja pitäs varmaan opetella noihin urheilujuomiinkin. Vauhti tolla lenkillä oli pari sekkaa hitaampi, ku torstaina, mutta silti tuntu paljon rankemmalta. Joskin olihan matkakin pidempi toki. Keskisyke oli mittarin mukaan 158, mutta siinä on kävely mukana eli oikeasti varmaan päälle 160.

Muuten viikonloppu menikin aika ihanasti mm. rannalla hengaillen <3. Oltiin perheen kanssa Luukissa ja viihdyttiin tosi hyvin. Vesi oli tosi lämmintä. Ja perjantaina lähdinkin Irinan keikalle, vaikkei mihkään pitänyt lähteä :D. Loistava keikka olikin, vaikka ennen encorea oli pakko juosta junaan.
Irina @Tulisuudelma


Tällä viikolla onkin sitten melkosta kikkailua lenkkien kanssa, koska olen torstaista alkaen yksin lasten kanssa. Pitkän koitan ehtiä juoksemaan ennen sitä ja onneksi on hoitaja viikonlopullekin yhdelle lenkille jo hankittuna. Muu jää sitten nähtäväksi.

Perjantai rantsureissulta (Laaksolahden uimaranta)

Nauttikaahan helteistä, niitä kai pitäis nyt piisata :)
Kotimatkalla LuukistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit :)