sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Mun (liikunnallinen) vuoteni 2014

Moikka
Nyt sitä koostetta. Yleisesti ottaen vois sanoa, että tää on monellakin tapaa ollut itsensä ylittämisen vuosi ja olen saavuttanut isoja tavoitteita liikunnassa ja myös muussa elämässä. Tää vuosi on myös selkeesti ollut mun liikunnallisin vuosi ikinä ja viimeistään tänä vuonna liikunnasta on tullut elämäntapa, vaikka on se siihen suuntaan ollut menossa ja pari vuotta.

Ajattelin kirjoittaa joka kuukaudesta pääkohdat, treenimäärät HeiaHeiasta ja mitä siinä kuussa on tullut tehtyä tai ollut jotenkin erikoista.

Tammikuu: 44 treeniä, 24 tuntia.
Tammikuun aloitin vajaan seiskan lenkillä. Jotenkin kuvaava aloitus tälle vuodelle, että jo ekana päivänä mä olin lenkillä :). Tammikuussa asetin itselleni myös kolme tavoitetta HeiaHeiaan:

1. 5-10kg pudotus ennen kolmekymppisiä. 
2. Parempi aika puolikkaalle 
3. Lihaskuntotreeni ja kehonhuolto säännölliseksi.

Tammikuussa aloitin myös käymään Astangajoogassa. Treenit koostui lähinnä juoksusta, kävelystä, salitreeneistä ja joogasta.
 Tammikuussa olin kolme viikkoa harjoittelussa ja kävelin yleensä koululle ja/tai takas ja matkaa tuli suuntaansa 3 km. Nää on merkattu ylös myös. Painonpudotus alkoi ihan kivasti.


Helmikuu: 29 treeniä, 19 tuntia

Aloitin blogin, joskin vielä yksityisenä.
Juoksut jatkuu kohti HCR:ia, pari 14 km lenkkiäkin tuli juostua ja muutenkin säännöllisesti 3x viikossa. Juoksua yhdistelin joogan ja salitreenin kanssa ihan jo aikataulujen vuoksi. Spinnissä onnistuin treenaamaan ennätysmatalilla sykkeillä. Kokeilin myös Hathajoogaa ja Yiniä. Kuun loppu meni sairastellessa.

Maaliskuu: 24 treeniä, 13 tuntia

Maaliskuun eka viikko meni myös sairastellessa. Kävin myös hierojalla, jossa hierottiin jalat ekaa kertaa ikinä. Auts :D Lenkeissä näkyy sairastelun vaikutukset, mutta loppukuusta tuli kevään nopein treenikymppi kuitenkin juostua. Sairasteluista huolimatta ihan ok kuukausi. Synttärit tuli myös juhlittua ja tuli 30 täyteen. Niitäkin juhlittiin lenkillä :). Aloin merkkaamaan juoksut juoksuina enkä enää lenkkeilynä, paitsi jos niihin sisältyi normaalia enemmän kävelyä.


Huhtikuu: 105 treeniä, 22

Huhtikuu on haastekuu :) Abs et squat challenge ja dippihaaste. HCR lähestyy ja pidempiä lenkkejä tulee juostua. Pääsin myös kokeilemaan ilmajoogaa, joka oli aikas huikeeta. Vappuaattona olen näköjään vetänyt spinnin ja salin. Musta on tullut joku juhlapyhätreenaaja :D. Enpä olis uskonut ;). Hyvä kuukausi kaikin puolin, ainakin monipuolinen :)

Toukokuu: 19 treeniä, 13 tuntia
Treenimäärissä näkyy palauttelut puolikkaalta ja loppukuun sairastelut.

Kevään päätavoite HCR  meni siis aikaan 2.17.41 ja asetin uudet tavoitteet
1. Vantaan maraton lokakuussa 
2. Kymppi tuntiin ja mieluusti vaikka alle kesän mittaan 
3. Pari kiloa painoa pois 
4. Edelleen sali ja jooga väh.kerran viikossa.


Päätös maratonista tulee tehtyä. Vähän aikaa kuitenkin vielä iisimmin puolikkaan jälkeen, ennen kuin treenit lähtee kunnolla käyntiin. Hyvä ja monipuolinen kuukausi, vaikkakin kipeenä meni loppukuu.

Kesäkuu: 53 treeniä, 17 tuntia

30-day Abschallengea ja maratontreenit käyntiin kunnolla. Paino pudonnut tosi kivasti. Vuosipäivänä ollut niin hyvä spinnitreeni, että on meinannut itku tulla ja juhannusaattokin alotettu jumpalla :). Treenejä haittaa lonkan kiukuttelu :(

Heinäkuu: 35 treeniä, 18 tuntia

Lenkit alkaa taas pidentyä 17 kilsaan. Helle toi omat haasteensa juoksuun, mutta juoksin silti, vaikkakin aika myöhään illalla. Huomasin myös, että pystyn jo juoksemaan alle kutosen kilsoja. Enimmäkseen juoksua heinäkuussa, pahemmin ei tullut salilla käytyä. Pari kertaa Powerissa kuitenkin :).

Elokuu: 30 treeniä, 21 tuntia

Pitkikset pitenee yli 20 kilsaan ja huomasin, että vitonen menee 28 minsaan iisisti. Kymppikin meni treenilenkillä komeesti alle tuntiin. Midnight Runilla pitkäaikainen haave tunnin alituksesta toteutuu, aika 59.09. Kaverin kanssa juostiin myös yksi hauskimmista lenkeistä kaatosateessa :D. Kaikkia hulluja onkin liikenteessä ;). Huomasin myös miten tärkeetä on oikeesti tankata pitkiksellä, kun energiat loppu kesken lenkin. Sen jälkeen hetken epäilin koko maraa...
Midnight Runilta

Syyskuu, 27 treeniä, 18 tuntia


Pisin pitkis ennen maraa, 28 kilsaa ja luottamus palaa. Flunssa iski taas perinteisesti ennen Rantakymppiä ja sen juoksin sitten ihan iisisti, vaikka alunperin piti ottaa revanssi kympiltä ja parantaa aikaa.

Lokakuu: 27 treeniä, 24 tuntia

Keventelyä, maraton ja palautumista. 12.10 juoksin elämäni ekan maratonin aikaan 5.02.22. Liikunnallisesti elämäni magein suoritus tähän asti. Maran jälkeen olin pari päivää ihan sika kipee, varsinkin etureidet huusi hoosiannaa :). 6 päivää lepoa ja sit pikkuhiljaa liikkeelle. Lokakuussa tein myös ekat viralliset vetotreenit 3x 1000m ja vauhtiakin oli ihan kivasti. Maran jälkeen olen treenannut ilman suunnitelmia ja ohjelmia fiilispohjalta. Lokakuun vika päivä olin Elixian Xycling-maratonilla. :) Palautin myös graduni. 
Maratonin jälkeen :)

Marraskuu: 19 treeniä, 12 tuntia

Flunssakuukausi ja se näkyy treeneissä. Kipeenä sekä kuun alussa että lopussa :(. Hannan kanssa eka yhteislenkki ja lisäksi pääsin kokeilemaan polkujuoksua Hannan blogilenkillä :). Se oli hauskaa :)
Ekan polkulenkin jälkeen
Joulukuu: tähän mennessä 23 treeniä ja 13 tuntia


Joulukuussa olin paljon töissä ja oon treenannut tosi fiilispohjalta ja aika lyhyitä lenkkejä. Jumppaa ja juoksua lähinnä tässä kuussa. Joulunakin tuli treenattua . Lisäksi valmistuin maisteriksi.Semmonen vuosi mulla. Kokonaisuutena aika jees :). Treenejä on yhteensä kertynyt 435 ja tunteja 215. Kilsoja on tullut juostua yli 1000, mikä on melkein tuplat viime vuoteen nähden. Tänä vuonna musta on selkeästi tullut vielä enemmän juoksija. Lenkit ei ole jääneet väliin vaan siksi, ettei huvita tai on huono sää, vaan yleensä on sit ollut oikeasti kipeä tms, ettei voi juosta. Oon kuitenkin myös kuunnellut itseäni, enkä ole aina juossut niin pitkää tai sellaista vauhtia ku ohjelma sanoo. Paino putosi vuoden aikana ihan kivasti, joskin ihan siihen alhasimpaan lukemaan ei jäänyt, mutta on kuitenkin vakiintunut ihan kohtalaiseen lukuun. Jossain välissä ens vuonna koitan saada vielä pikkasen pois.

Tänä vuonna olen myös saanut juosta ihanien tyyppien kanssa ja juoksut varmasti jatkuu yhdessä <3. Odotan myös kaverin kanssa tehtyjä hulluja salitreenejä :)
Ens vuonna sitten uudet kujeet. Juoksukoulua ja toivottavasti uusia enkkoja. :)
14 kommenttia:

 1. Mahtava vuosi sulla on ollut! <3 Ja toi on kyllä ihan mieletön elämänmuutos, mikä sulla on tapahtunut! :) Hyvä Tanjaa! On ollut tosi mukava tutustua suhun tämän vuoden aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä itekin tosi tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa :). On myös ollut ihana tutustua suhun! Pian taas lenkille yhdessä :)

   Poista
 2. No huh, sulla on ollut mahtava vuosi kaikin puolin! Toteanpa vielä saman, minkä sanoin silloin, kun ajeltiin Ikealle, että sun kehityshän on ollut tosi hienoa :) Vähän ehkä olen kade ;) Samalla treeni-ilolla ensi vuoteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kehitystä on tosiaan tullut tuloksiin ja myös omaan asenteeseen :). Treeni-iloa varmasti löytyy myös ensi vuodelle :)

   Poista
 3. Hieno vuosi sinulla takana! Nyt vaan kohti seuraavaa kautta ja uusia ennätyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Eiköhän niitäkin synny, vähintään pieniä parannuksia :)

   Poista
 4. Sulla on ollut upea vuosi! :) Nyt vaan kohti uusia tavoitteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Innolla odotan kyllä uutta vuotta ja uusia kujeita. Jännä nähdä mitä esim juoksukoulu tekee vauhdille :)

   Poista
 5. Huippua! Olipa kiva lukea sun treenivuodestasi ja huikeista saavutuksista!!:) Siistiä!:) Tsempit ens vuoteenkin:)

  VastaaPoista
 6. Tanja!! Ihan huikee vuosi, ja parasta, että liikunnasta on viimeistään tullut osa elämää! Se tuo niin paljon iloa ja hyvää oloa, ettei tosikaan! :) Huikea maraton, puolikkaan enkka ja polkujuoksuun tutustuminen - siitä on tosiaan hyvä jatkaa!! Mennään ihmeessä taas yhessä lenkille, on tosiaan ollut ilo tutustua <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mennään mahd.pian taas!ei sitä kyllä enää osaa olla treenaamatta ja hyvä niin!

   Poista
 7. mahtava vuosi!melkolailla samaan tapaan oon itsekin mennyt,tosin alotin ryhtiliikkeen tammikuussa.tää alku varsinkin on upeaa kun kehityksen huomaa niin helposti.hienosti oot painoa saanut alas,mulla jäi se vähän juoksun jalkoihin,en jaksanut miettiä painoa..mutta mä kanssa palaan tänä vuonna ruuan terveellistämiseen ja painon pudottamiseen.mukavaa ja liikunnalista vuotta 2015!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehitys tosiaan motivoi jatkamaan :). Tsemppiä painonpudotukseen! Varmasti jo pienikin ruokavalion siistiminen auttaa kun juoksee ja muutenki liikkuu paljon. Ite lähinnä vähensin herkkuja ja lisäsin kasviksia, mutta en jättänyt herkkuja kokonaan pois missään vaiheessa. Toimii mulla :).Kivaa ja liikunnallista vuotta myös sulle :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)