maanantai 16. kesäkuuta 2014

Lonkkavaivoja

Moikka

Mulla on viime viikosta asti lonkka ollut vähän kipeä. Ei se juostessa mitenkään erikoisesti tunnu, mutta sen jälkeen on kipeä esim kävellessä ja tuntuu esim oikealla kyljellä maatessa aluksi.

Eilen kävin kolmen päivän levon jälkeen kuitenkin juoksemassa, kun lonkka oli jo vähän parempi levon jälkeen. Lepopäivinä oon koittanut rullailla ja venytellä hyvin reisiä ja pakaroita, koska mietin ensin, että ehkä se vaan johtuu siitä, että lihakset on niin jumissa. Tänään sitten vähän googlettelin ja kuulostais siltä, että saattaa olla kyse lonkan limapussin tulehduksesta.
Kipu tuntuu tossa lonkkaluun kohdalla ja sen vieressä esim kävellessä tai kun teen jalkojennostoja/istumaannousuja ja on myös kosketusarka.


Joten taitaa olla pakkolepoa juoksusta tiedossa :( ja täytyy keskittyä esim lihaskunnon parantamiseen ja venyttelyyn. Löysin joitain hyviä ohjeita täältä.

Tää nyt siis on vaan ihan mun oma diagnoosi, mutta ilmeisesti juoksijalla aika yleinen vaiva?

Jos ottais vaikka tän viikon iisimmin ja katon sit uudestaan tilannetta. Ainakaan en uskalla alkaa alkuviikkoon tunkea 2 lenkkiä ja salitreeniä!

Ketutus on aika maksimaalinen tällä hetkellä!

No mut eilen oli hyvä lenkki kuitenkin. Kaverin kanssa juostiin vajaa seiska ja keskivauhti vähän päälle 6 minsaa/kilsa. Ei tosiaan siinä juostessa aiheuttanut ongelmaa toi lonkka mitenkään ihmeemmin. Juoksu kulki kivasti, kun oli hyvin lepoa ja hiilaritankkausta alla (kummipojan ristiäiskakkua saatiin vielä kotiinkin)

Ristiäisiin lähdössä lauantaina
Vaikka viime viikolla pidin tosi iisin viikon, niin tuli silti 3 lenkkiä juostua, yks reilu 4 km kävelylenkki ja tehtyä 1 salitreeni, eli ihan hyvä viikko. Päälle sitten vielä haasteen vatsatreenit ja venyttelyä.

Täytyy nyt sit katsoa mitä tästä viikosta tulee. Riittäisköhän et juoksusta ottaa lepoa ja kävis vaikka salilla ja spinnissä sit jottei ihan löhöilyksi mene tää homma? Ihan en haluais joutenkaan olla, mutta en toisaalta halua ottaa riskejä, että vaiva sitten kestää ikuisesti parantua! Vinkkejä?

"Tiimipaidoissa" lenkille lähdössä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit :)