tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kahden edellisen viikon treenit

Heips,

Miten voikin olla aika mennyt niin älyttömän nopeasti, että kohta on heinäkuukin jo mennyt? Parin viikon päästä alkaa jo työt.

En olekaan tainnut edellisenkään viikon treeneistä laittaa tänne yhteenvetoa, joten tässä siis viikot 29 ja 30. Kummallakin viikolla on ollut kaiken näköistä härdelliä, kun on juhlittu synttäreitä ja oltu reissussa eli on joutunut vähän kikkailemaan treenien kanssa.

Viikko 29:
Ma: lepo
Ti: pitkis 16 km, 1h50 min, keskisyke 158, vauhti 6.53min/km
Ke: Lepo
To: 4x1000m vedot  (joista kirjoitinkin oman postauksen) ja 10min keskivartalotreeni kuulalla
Pe: Lepo, paitsi kävelyä 6km
La: lepo
Su: juoksu 8 km, 50 min, keskisyke 157, vauhti 6.18min/km

Juoksua yhteensä 32 km

Viikko 30:
Ma: lepo
Ti: juoksu 12 km, 1h14min, keskisyke 174, vauhti 6.15min/km
Ke:lepo
To: juoksu 20km, 2h17min, keskisyke 164 ja vauhti 6.53min/km
Pe: lepo
La: kävelyä yhteensä vajaa 7 km
Su: lepo

Juoksua yhteensä 32 km

Tuosta sunnuntain kasin lenkistä tuli muuten yli 50 juoksuindeksi, joita tosi harvoin on tullut tommosista reippaammista lenkeistä, yleensä tulee korkeintaan hitaista.

Viime viikolla päätin, että juoksen pitkiksen ja tuon pidemmän nopean lenkin, mutta en ota stressiä siitä, jos vitosen hölkkä jää väliin. Maanantaina olin alunperin ajatellut juosta tuon pidemmän pois, mutta se päivä menikin sitten perheen kanssa touhutessa ja päätettiin miehen kanssa, ettei kumpikaan illalla treenata. Niinpä juoksin sen sitten tiistaina aamupäivällä. Kulki ihan suht hyvin, mutta en muistanutkaan miten paljon tolla reitillä tulee sellasta ärsyttävää, loivaa nousua. Hyvä vk-treeni tuli kyllä tehtyä ja aurinkokin lämmitti, mikä tietty saattoi vaikuttaa myös sykkeisiin vähän. Loppuun tuli alamäkeen pari alle kutosen kilsaa.

Pitkis juostiin kaverin kanssa pilvisessä, mutta tosi painostavassa säässä. Juoksu kulki tosi kivasti ja pari geeliä napsin matkalla ja juomaa kului myös aika paljon. Mä juoksin juoksurepun kanssa, jossa meillä oli pari pulloa, joista sitten täytettiin pienempiin juoksuvyön pulloihin. Turuntietä takaisinpäin juostessa piti taltuttaa muutama hirveä ylämäki, mutta onneksi sitten pari kilsaa sai taas mennä mukavaa laskua ja nostettiinkin siihen sitten vauhtiakin mukavasti lenkin loppuun. Muuten vauhti olikin seiskan molemmin puolin.



Viikonloppu menikin sitten reissussa, ensin tyttöjen kanssa meidän jokakesäisessä tapaamisessa ja sitten sukuloidessa. Vatsalihakset on treenattu naurulla ja jorattiinkin niin, että ennen kolmea yöllä oli jo 10k askelta täynnä. On se kyllä parhautta, että onkin tollasia ystäviä, joiden kanssa on jaettu nuoruuden hulluudet ja nyt aikuisina on ihan älyttömän hauskaa yhdessä ja jutut jatkuu siitä mihin jäätiin, vaikka ei oltais vuoteen nähty <3.






Lauantaina kävelin vajaa kolme kilsaa siskon luokse ja illalla mentiin vielä metsään kävelylle n. tunniksi koirien kanssa. Sunnuntaina piti juosta kaverin kanssa, mutta sitten tuli mutkia matkaan, enkä jaksanut sitten yksinkään lähteä juoksemaan, turhan lyhyt olis palautumisaikakin ollut, kun aamulla oli jo seuraava lenkki juostava, että ehdin vielä ennen miehen lähtöä.

Tällä viikolla en varmaan kovin paljon pääse treenaamaan, koska olen lasten kanssa kolmistaan koko viikon. Eilen pääsin ennen miehen lähtöä juoksemaan kympin ja sisko on luvannut tulla joku päivä meille ja olla lasten kanssa sen aikaa, että pääsen lenkille. Olishan tossa toi Elixiakin, mutta jotenkin mä en yhtään jaksais lähteä sinne lapsiparkkiin, mutta katotaan, jos tuleekin mentyä vaikka salille.

Ehkä se kevyt viikko tekee ihan hyvääkin? Vois sitten vetää pari tiukempaa viikkoa ennen kun duunit alkaa.

Kivaa viikkoa,
T

2 kommenttia:

  1. Siis aika menee niin nopeesti, en kestä!!! Kivalta näyttää sun treeniviikkosi, kannattaa varmaan pitää välillä vähän kevyempiäkin kuten säkin mua neuvoit :) Kesällä en mielellään kyllä suosi salia!

    Mitä toi Polarin heittämä juoksuindeksi muuten meinaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kevyttä tosiaan väliin, ettei mene överiksi hommat ja löydä itseään telakalta. Mä en kans oikeen salille jaksa kesällä ja oon aika huono yksin lähtemään salille, vaan tykkään treenata kaverin kanssa. Siks melkein jos yksin meen, niin meen jollekin ryhmäliikuntatunnille sitten.

      Täällä on tosta juoksuindeksistä: http://www.polar.com/fi/Tuki/Juoksuindeksi_toiminto?product_id=46924&category=tips

      Poista

Kiva, kun kommentoit :)