maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kevyempi viikko

Moikka
Viime viikolla oli Sammakko-treeneistä väliviikko ja meitäkin kehoitettiin suosiolla pitämään kevyt viikko ja keskittymään mm. kehonhuoltoon. Alkuviikosta mulla oli kurkku vähän outo. Ei kipeä, mutta tunsin, että mulla on kurkku ja ajattelinkin, että TAASKO mulla tulee flunssa. Keskiviikkona ja torstaina oli sitten nenäkin tukossa, mutta muuten oli ihan ok fiilis. Torstaille suunniteltu 15 km pitkis kyllä jäi väliin enkä vielä perjantainakaan uskaltanut juosta. Lauantaina kävin hierojalla pitkästä aikaa ja sunnuntaina juoksin sitten sen pitkiksen.

Treeniviikko näytti siis tältä:
Ma: lepo
Ti: Sauvakävely reilu 1h, 6,5km
Ke:lepo (nuha)
To: (lepo (nuha)
Pe:lepo (nuha) 
La:Tikis treenit 12 ja 13 (hieronta)
Su:juoksu 15 km 1h 49min keskivauhti 7.19min/km ja keskisyke 151

Kevyt viikko oli kyllä varmasti ihan paikallaan, kun katsoo mun viimeisen 4 viikon treenien rasittavuutta. vaikka treeniä ei määrällisesti mitenkään valtavasti ole ollut, niin suurin osa treenistä on oltu kuitenkin 4 ja 5 tasolla, sitten reilu 30 % 3 tasolla ja aika vähän 1-2 tasoilla. Toki mulla tulee sitten paljon kävelyä 1-2 tasoilla arjessa joissa en sykemittaria käytä, mutta varsinaiset treenit on tullut siis taas tehtyä aika kovaa.
Oikea ylä vk 12, vasen ala, vk 13, oikea ylä vk 14 ja oikea ala vk 15



Hieroja tuli kyllä myös tarpeeseen. Juteltiin siinä samalla paljon ja mietin että miten mulla on taas flunssa, niin hieroja epäili, että syy on juurinkin noissa kovissa treeneissä. Hänellä oli ainakin jatkuvasti flunssaa silloin kuin treenasi kovaa ja nyt taas on ollut pitkään terveenä, kun kovaa treeniä on vähemmän. Voihan se tietty olla, että kun on tehnyt kovan treenin ja sitten menee tonne kouluun missä pöpöjä pyörii ja lapset kantaa niitä tarhasta kotiin, niin olen alttiimpi sen flunssan myös saamaan? Tää tais olla nyt kolmas flunssa tälle vuodelle jo. Mikään ei ole onneksi ollut kovin paha, mutta joka tapauksessa aiheuttanut treenitauon.

Toisaalta nenän tukkoisuus voi johtua tosta katupölystäkin, tiedä sitten. Joka tapauksessa nyt olis aivan pakko pysyä treenikunnossa seuraava reilu kuukausi, tai muuten menee kyllä HCR ihan mereen.

Tässä on oikeastaan 4 kunnon treeniviikkoa vielä peliaikaa jäljellä ja varmaankin 3 pitkistä ehtisi juosta. Ajattelin, että kaksi olisi rauhallisia n. 17 km lenkkejä, mutta sitten voisi juosta vähän nopeamman, mutta pikkusen lyhyemmän testimielessä ja katsoa, millaista vauhtia voisi sitten puolikkaan juosta. Nyt on muuten geelejä ainakin. Lähetin miehen ostamaan, kun sillä oli muutenkin keskustaan asiaa ja toi sitten pikkasen reilummin ;)


Nyt saa sitten jännätä vielä sitä, ollaanko kaverin kanssa samassa lähtöryhmässä! Pitäkää peukkuja :)

Täytyy kyllä sanoa, että kisatossu alkoi kyllä vipattaa itselläkin, kun eilen Instassa fiilistelin Pariisin maratonin kuvia ja Hanna ja Krista paukuttivat uudet enkat Maskussa kympillä ja puolikkaalla :). Huikeita mimmejä!


Viikonloppuna bongattiin muuten lasten kanssa ekat valkovuokot! Kevät <3
Valkovuokkoja
Semmosta tänne. Kivaa viikkoa :)


4 kommenttia:

  1. Mä bongasin ensin torstaina leskenlehtiä ja sinivuokkoja ja sitten lauantaina valkovuokkoja. Tänään illalla sitten uskomattoman kaunis auringonlasku säestettynä linnunlaululla. Kevät! :)

    Tsemppiä viimeisiin viikkoihin ennen HCR:ää! Mulla ainakin on ollut välillä tukkoisia päiviä ihan tuon katu- ja siitepölyn takia... pitää vaan yrittää aina huonompina päivinä muistaa, että kyllä tossu kulkee taas, ennemmin tai myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans ihastelin eilen auringonlaskua :). Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä noi tulevat suunnitelmasi ennen HCR:ää :) Nyt vaan pidetään kaikki sormet ja varpaat ristissä ettei flunssa pääse iskemään tässä kuukauden aikana!! Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pidetään! Tsemppiä myös sun treeneihin! Hyvin vedettiin ainakin tiistaina :)

      Poista

Kiva, kun kommentoit :)