sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kisapäivä: HCR 2015

Moikka!

Eilen sitten vihdoin oli kisapäivä. Tulee taas pitkä rapsa :) Facessa kirjoittelin ryhmään tämmösen päivityksen aamusella:

Kisapäivä, juhlapäivä! Tänään haetaan palkinto tehdystä työstä, lenkeistä lumituiskussa, loskassa, pakkasessa, vesisateessa, lenkeistä yksin ja yhdessä. Niistä,ku kulki ja niistä,kun joku oli laittanut tossuihin 10 kilon painot. Kisapäivänä mä oon aina tosi herkkiksenä ja kyyneleitä tulee varmaan vuodatettua ennen ja jälkeen, ehkä aikanakin :)
émoticône grin. Nyt vaan toivotaan, että kroppa on yhteistyössä ja se metsästämäni enkka tulee! Jos ei tule, niin mä saan silti kunnian juosta yhdessä mun ihanan ystävän kanssa, joka juoksee tänään ekan puolikkaansa, ainakin toiselle siis tulee enkka :)tsemppiä kaikille, jotka tänään on viivalla :)

Perjantaina haettiin jo Exposta numerot ja paidat ja kierreltiin siellä jonkin aikaa. Kävin myös askelanalyysissä, mutta siitä vaikka toiste enemmän. Mukaan tarttui myös hyvässä tarjouksessa olleet Shock Absorberin liivit, joissa on sykevyö.

Aamulla heräilin kasin tienoilla, kun poitsu herätti. Söin aika normi aamupalan, kahvia ja vaaleeta leipää (tässä vaiheessa en syö enää täysjyvää, koska vatsa). Aamupäivä meni täpinöidessä ja kamoja viimeistellessä. Illalla olin jo pakannut suurimman osan. Aamuun jäi päätös mm housujen pituudesta, mutta päädyin sitten capreihin.

Lounaaksi söin valkosta riisiä ja kanaa puolen yhden maissa ja puoli kahden bussilla suuntasin kisapaikalle. Mulla oli kahdelta treffit Kristan kanssa ja mentiin yhdessä hengailemaan ja Krista valmistautui omaan lähtöönsä, joka oli 45 minuuttia ennen mun lähtöä. Krista paukutti taas ihan huikean ajan, onnea :)


Juoksukaverin kanssa nähtiin ennen kolmea. Käytiin vaihtamassa vaatteet ja vielä pähkäilin juoksenko t-paidalla vai takilla. Just kun oltiin lähdössä viemään kamppeita säilytykseen, niin alkoi sataa. Niinpä nappasin vielä takin repusta ja päätin juosta se päällä ja ottaa sitten pois jo tulee kuuma.

Tavarasäilytykseen ei ollut jonoja ja päästiin siitä tosi kätevästi jatkamaan matkaa odottelualueelle. Siinä sitten virittelin musat valmiiksi, jotka ei meinannut pelittää, mutta lopulta sain sitten toimimaan senkin.


Ennen lähtöä otettiin sitten vielä vähän kuvia, pikkasen jännitti kyllä. Ekat 5 kilsaa juostiin tarkoituksella tosi rauhallisesti, eikä siinä olis kyllä kovempaa oikein päässytkään, kun oli aika ruuhkaista. Tolla ekalla vitosella on myös jonkin verran mäkeä, että senkin puoleen hyvä vetää iisisti, eikä piiputtaa itteään jo niihin mäkiin. Vitosen väliaika 32.06 keskivauhti 6.26 min/km. Koitettiin aina muistaa tuulettaa joka kilsan kohdalla, mutta ihan aina ei muistettu :D.

Vitosen jälkeen nostettiin pikkasen vauhtia, mutta aika maltillisesti kuitenkin. Kympin väliaika oli 1.03. Pikkasen jouduttiin kyllä vauhtia tarkkailemaan, kun meinas vähän mopo karata käsistä. Oltiin kuitenkin päätetty, että eka kybä otetaan iisimmin, ettei käy huonosti. Tokaan vitoseen meillä meni  31.44. Just ennen tokaa juomapistettä nappasin ekan geelin.

Puolen välin kohdalla sitten kysyin kaverilta, että vieläkö koitetaan pitää vauhti aisoissa vai annetaanko mennä mitä menee ja hyydytään jos hyydytään. Sit lähdettiin lisäämään vauhtia, ensin pikkasen päälle kutosta ja sitten pikkasen alle. Vähän puolen välin jälkeen Karoliina tuli meidän takaa ja juteltiin siinä hetki. Siinä vaiheessa tuntui, että 2.10 voisi olla ihan mahdollista ja fiilis oli hyvä. Nopein kilsa mulla oli 14 km, jossa vauhti oli 5.43. Siinä nappasin myös toisen geelin. 15 kilsan kohdalla väliaika oli 1.33.39 eli pikkasen hitaampaa kun sillä vikalla pitkiksellä meni 15 kilsaan.

Pikku-Huopalahti tuntuu olevan mulle aina se pahin. Siinä kohtaa aurinko porotti tosi kuumasti ja tuntui, etten kyllä jaksa pitää vauhtia enää yllä. Aloin vähän tippua kaverin vauhdista, en paljon, mutta sillai etten enää rinnalla pysynyt koko aikaa. Reidet huusi hoosiannaa ja teki tosi tiukkaa. 16 kilsan kohdalla ootin vaan että näen perheen ja meinas itku tulla kun huomasin perheen samassa kohdassa ku viime vuonna. 16 kilsan kohdilla sitten vauhtikin tippui pikkasen yli kutoseen ja jäin kaverista koko ajan enemmän. Alamäissä sain hetkellisesti kiinni, mutta päätin, että en yritä väkisin pysyä mukana. Kummasti sain vauhdin kuitenkin pysymään kohtuullisena. 

Vikalla juomapisteellä tuntui, ettei jalat enää liiku yhtään ja sen jälkeinen mäki oli tosi tuskanen. Lisäksi vilkaisin kelloa ja totesin, ettei siihen 2.10 aikaan ole enää saumaa. Kävin taas jossain syvissä vesissä ja mietin jo, että saa olla koko homma, mutta jostain sitten sain taas voimaa jatkaa ja vauhdit kohdilleen. 

Vikoilla kilsoilla näin useamman KPK 24/7-paidassa juoksevan ja moikkasin heitä. Välillä tuntui, että kulkee taas, mutta sit tuli taas joku ylämäki (ihan oikeesti, onko niitä pakko olla noin pirusti tossa lopussa). Lopulta tulin Auroran sillalle ja tiesin, että enää ei ole paljon jäljellä. Vikassa mäessä vauhti taas hyyty, mutta Stadionille sain vielä jonkinlaisen loppukirin taisteltua ja vika kilsa olikin alle kutosta.

Maalissa oli kaikkensa antanut, mutta onnellinen enkkanainen. Kellosta katsoin ajaksi 2.12.03, mutta virallinen aika paukahti maalihuollon jälkeen viestinä luuriin ja se oli 2.11.56. Ei menny tavoitteeseen, mutta mä olen todella tyytyväinen. Kevään vaistoinkäymiset huomioiden oikein kelpo suoritus :). Maalissa hymyilytti ja otettiin kaverin kanssa kuvia (tuli 30 sekkaa ennen mua maaliin).
Juoksuun oon tosi tyytyväinen. Juostiin fiksusti, mutta annettiin kaikkemme, mutta alkuun maltettiin ottaa iisisti. Vaikeita hetkiä oli, mutta se kuuluu asiaan ;).




Olo oli juoksun jälkeenkin ihan tosi hyvä. Ilta jatkuikin sitten intialaisen kautta jäähallille keikalle (mitali kaulassa tietty ) :) Kaikin puolin mahtis päivä <3.

Järjestelyt toimi hyvin, eikä tarvinnut mihinkään jonotella. Ainoa, että niitä sipsejä olisin maalihuoltoon kaivannut.

Semmonen juoksu mulla. Mites muilla meni? Kaverista oon ihan super ylpeä! Huikea ekan puolikkaan aika <3.
 Pari rakkoa on varpaissa ja jalat kipeenä, varsinkin lonkankoukistajat, mutta muuten oikein hyvä olo. Eilen tuli myös enkat päivän askeleissa kun tuli yli 50k askelta mittariin :D

Tanja

23 kommenttia:

  1. jes!hienosti meni! mä juoksin kanssa tuolla eilen ekan puolikkaan, tosi siistii! onnea sullekin, hienosti meni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja isot onnittelut sulle ekasta puolikkaasta <3

      Poista
  2. Kiva raportti :) Onnea vielä kerran enkasta! Hyvin taistelut loppuun asti jee! Juoksitko sit takki päällä koko matkan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, unohdinkin laittaa, että kolmosen tienoilla otin pois ku tuli kuuma :D. Kiitti :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Heh, just luin sun rapsan ja taisin käyttää samoja sanoja sulle. Enkä siis ollu lukenut tätä :D

      Poista
  4. Jeee! Hienosti juoksitte!! :) Onnea!!

    VastaaPoista
  5. Vau! Hieno juoksu! Itselläni oli eka hcr ja tuskainen juoksu, elämäni kamalin juoksu. Mulla oli torstaista alkaen sellainen flunssaa pukkaa olo, mutta tauti ei tullut kokonaan päälle. Niinpä lähdin juoksemaan. Jalat ei toimineet, oli tosi kankea olo. Tavoite oli 2.15, totuus oli 2,27, mutta juoksin alusta loppuun vaikka mieli olisi tehnyt kävellä! Nyt on sitten pohja-aika ja siitä on hyvä lähteä parantamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti olet tsempannut! Onnea :) Ärsyttävää, kun ei kulje just sillon kun on lappu rinnassa! Varsinkin silloin on paljon kiinni päästä ja tahdonvoimasta :). Mulla eka puolikas oli 2.29 ja siitä nyt paranneltu sitten aikaa, Tää oli mun kolmas puolikas :). HCR on vielä aika raskas reitti, että voit olla kyllä tohonkin aikaan tyytyväinen, kun vähän puolikuntosena vielä juoksit :)

      Poista
  6. Hieno juoksu Tanja :) Ja kiva raportti! Oli varmaan aika ihana palkita ittensä sillä keikalla illalla ;) Oon sitä mieltä, ettei kannata liikaa tuijottaa kelloa ja miettiä tavoitteita, vaan just niin kun sanoit: voi olla tyytyväinen juoksuun jos se vaan tuntuu hyvältä ja menee olosuhteisiin nähden nappiin :) Ei tarvii aina olla enkkoja rikkomassa (itelläni tosin tässä vielä opittavaa...) Oli kyllä tosi kiva tapahtuma toi HCR!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Onneks mulla oli monta minuuttia pelivaraa enkan suhteen kun edellinen oli se 2.17.xx. Toi on kyllä kiva tapahtuma, fiilis omaa luokaansa ja ihanaa kun järjestelyt toimii vaikka porukkaa paljon! Onnea myös sulle enkasta :)

      Poista
  7. Paljon paljon onnea! Upea juoksu teilläkin. :)

    VastaaPoista
  8. Hieno juoksu, Tanja! Onnittelut uudesta ennätyksestä! :) Oli myös kiva tää kisaraportti.
    Mulla on ennätysjahti käynnissä parin viikon päästä Helsinki Half Maratonilla. Onneksi vanha aika on niin huono, että pitäisi alittua vaikka menis omien pitkisten vauhtia, itse asettamiin tavoitteisiin pääseminen onkin sitten haastavampaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Tsemppiä enkkajahtiin! Kyllä se varmasti sieltä tulee! Mullakin tosiaan oli tossa varaa juosta pikkasen huonomminkin ja silti olis tullut enkka, se hyvä puoli on, että näissä yli kahden tunnin ajoissa on vielä helpompi parantaa, kun sitten siellä kahden tunnin paremmalla puolella :)

      Poista
  9. Onnea enkasta ja hyvästä juoksusta :) Omakin kisajännitys nousee näitä ihmisten raportteja lukiessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan varmasti nousee! Mulla ei tainnu vikoilla viikoilla paljon muuta päähän mahtua ku maraton :). Kohta luetaankin jo sun rapsaa :)

      Poista
  10. Onnea enkasta ja hyvästä juoksusta :) Omakin kisajännitys nousee näitä ihmisten raportteja lukiessa.

    VastaaPoista
  11. Onnea Tanja enkasta. Hieno juoksu! Lauantai meni mullakin hienosti ja oli varmasti hienoin päivä elämässäni.

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit :)