lauantai 2. toukokuuta 2015

Huhtikuun treenit ja vika pitkis

Moikka!

Huhtikuu humahti ohi taas kamalalla vauhdilla ja on yhteenvedon aika:

HeiaHeiaan olen merkannut 31 treeniä ja 22 tuntia

Juoksu: 12 kertaa, 13h, 106,9 km
Vatsalihastreenit: 6 kertaa
Työmatkakävelyt: 5 kertaa, 24 km
1 sauvakävely n 1h, 6,5km
Lisäksi venyttelyjä
2h haravointia
1h hieronta

Huhtikuussa pääsin vihdoin normaaleihin juoksumääriin, vaikka alkukuusta oli vaihteeksi pieni flunssa. Salille ja joogaan taas en ole ehtinyt ollenkaan :( ja Tikis-haastekin jäi kesken. Työmatkakävelyt on vähentyneet, koska tuonne uuteen kouluun mennessä, jossa olen kahtena päivänä viikossa, tulee bussi ihan viereen, enkä ole sitten viitsinyt sitä reilua kahta kilsaa joka tulee yhteensä työmatkoista niinä päivinä HeiaHeiaan kirjata.

Petrattavaa siis taas löytyy, mutta nyt kun aikataulut helpottaa, niin aion kyllä keskittyä lihaskunnon parantamiseen myös. Itseasiassa suunnittelin, että puolikkaan jälkeen otan vähän aikaa juoksun suhteen iisimmin ja koitan käydä salilla/jumpassa myös, ennen kun alotan varsinaisen maratreenin. Suunnittelin myös, että viikon kevyempään lyhyeen lenkkiin voisi yhdistää salitreenin.

Mutta nyt siihen vikaan pitkikseen! Eilen juostiin vika pitkis tarkoituksena hakea samalla myös kisavauhtia. Oon sanonutkin, että mulla on meinannut usko itseen tässä keväällä mennä ja en oo enää ollut varma juoksenko edes siihen viime kevään aikaan. Eilen päätettiin sitten, että lähdetään juoksemaan 15 km n. 6.20 keskarilla. Alkuun otettiin vähän iisimpää ja keskivauhti oli ekat kolme kilsaa 6.20-6.30. Seuraavat 5 kilsaa meni sitten 6.07-6.22. Ysistä eteenpäin kaikki kilsat olikin sitten 5- alkavia ja loppua kohden vaan vauhti kasvoi! Välillä yritettiin himmata, ettei tulis noutaja, mutta ei onnistuttu, kun jalat vaan vei. Siinä vaiheessa kyllä huomas, että juttelu vaihtu puuskutukseen, kun alettiin tosiaan juosta! Koko lenkin keskivauhti oli 6.04 ja ehdottomasti molemmille kovin noin pitkä lenkki ikinä! 10,5 kilsan kohdilla oltiin ajassa 1.05.

Lenkin jälkeen fiilis oli aivan loistava! Ja palautti kyllä juoksuitsetunnon taas! Mietittiin, että se 2.10 ei olekaan ollenkaan mahdoton tavoite. Tosta voi kuitenkin vielä pikkasen himmatakin vauhtia ja silti voitais päästä tohon loppuaikaan!

Kyllä kulkee :)
ja matka

Vauhti
fiilis lenkin jälkeen
Enpä olis kyllä uskonut, että tommosta vauhtia jaksetaan ja kuitenkin vielä jäi paukkuja. Vikan kilsan vauhti oli nopein 5.32. Kyllä mä alan nyt uskoa siihen, että tämän vuoden Tanja rökittää viime vuotisen :).

Semmonen vappupäivä siis mulla. Aaton vietinkin kotisohvalla, mutta töissä oli tämmönen meno:
Minni Hiiri :)

Tänään taidan ottaa lepoa ja huomenna juosta jonkun kevyen, ei taida viitsiä tähän viikkoon enää vetoja tehdä :)

 Hauskaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Wau, mikä lenkki! Sillä, että vauhtia pystyy nostamaan loppua kohden, on kyllä mahtava itsetuntoa kohottava vaikutus. Tiedän tunteen :) En muista enää, oliko sulla ajatusta juosta toinen täysi maraton tällä kaudella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi kyllä nosti kertaheitolla pois pohjamudista juoksuitsetunnon! Joo ajattelin juosta syksyllä taas Vantaalla kokonaisen ja saada sitä aikaa vähän kauniimmaksi eli 4-aikuiseksi :)

   Poista
 2. Jee! :) Huippuhyvin juostu!! Uskon kyllä, että pääset tavoitteeseen! :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne :). Nyt alan itsekin tosiaan uskoa :)

   Poista
 3. Mahtava lenkki ollut teillä ja toi kuva lenkin jälkeen on ihan huikee ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä loisto lenkki! Odotahan sitten kun poseerataan HCR:n jälkeen :D

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihana fiiliskuva :D! Tuo tunne on mahtava! Hyvä kuukausi sulla ja HCR tulee menemään mainiosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :). Toi on kyllä ihan paras tunne :). Pian nähdään :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)