keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vikat juoksukoulun treenit: tekniikkaa ja 12 minsaa tuskaa

Moikka

Eilen oli tosiaan viimeinen juoksukoulun yhteistreeni. Hölkkäiltiin alkulämmöiksi Eltsun kentälle ja siellä tehtiin tekniikkadrillejä ja saatiin palautetta meidän tekniikasta. Mulla suurimmat ongelmat on seuraavat:

-Kädet menee takana liikaa sivulle, edessä menee ihan kivasti
- Polvet tosi lähellä toisiaan eli pitäis keskittyä siihen, että jalkojen väliin jää kahden nyrkin verran tilaa.
- Lantio alhaalla, eli keskivartaloa pitää vahvistaa.

Sitten se Cooperi. Ensinnäkin mua jännitti ihan hirveesti. Mä olen oman juoksuitsetuntoni kanssa ihan hukassa, enkä yhtään osannut ajatella mihin mä pystyisin, varsinkin kun en ollut koskaan aiemmin sitä juossut, niin ei ollut edes mitään lähtökohtaa. Veikkauksia tuloksesta esitettiin 2440m- aina tonne 3100m asti.

Cooperit juostiin kahdessa erässä: ekassa erässä oli 3000m, 2800m ja 2600m. Mua neuvottiin menemään mieluummin tohon 2600m porukkaan, kun 2400m jos tavoittelen esim 2500m. Niin mä sitten menin. Ensin otettiin 1 kerros harjoituksena sitä vauhtia. Siinä vaiheessa vauhti tuntui ihan hyvältä. Olin kyllä ihan varautunut siihen, että tipahdan jäniksen matkasta, koska mulle tommonen 4.40/km vauhti on kyllä aika hurja pidemmän päälle.

Ja niin se testi sitten alkoi, aluksi pysyin suht hyvin siinä porukan loppupäässä, mutta sitten aloin puolen välin jälkeen tippumaan kyydistä. Mä juoksin musat korvilla, etten ehtis keskittyä niin paljon siihen miten hirveeltä juoksun aikana tuntu.

Lopputulos oli sitten 2400m. Fiilis heti juoksun jälkeen hirveä, mutta äkkiä hengitys sitten tasaantui. Itkukin meinas tulla. En oikein tiedä oliko se helpotusta vai pettymystä. Ehkä vähän molempia. Jotenkin ärsytti. Vaikka en oikein tiennyt mitä tulosta olisin voinut itseltäni odottaa, niin silti jotenkin se haamuraja yli 2500m jäi kaivelemaan.

Iltaa myöden se harmistus alkoi kuitenkin helpottaa. Olihan toi tulos kuitenkin mun ikäselle ihan selkeästi siinä "hyvän" puolella eikä sinne erinomaiseenkaan ole pitkä matka. (Taulukko täältä). Vauhtihan ei ole koskaan ollut mun vahvuus, mutta on sekin kehittynyt paljon. En usko, että vuosi sitten olis vielä päässyt noinkaan pitkälle. Ja kevät on myös ollut sen verran katkonainen, että pakko kai se on antaa itselleen vähän anteeksi ;).

Nyt, kun tässä kesän tekis vetotreenejä osana maratreenejä, niin vois käydä syksyllä tossa kentällä ottamassa revanssin. :)

Mutta nyt on sitten juoksukoulu ohi. Harmi, että paljon jäi treenejä alussa väliin, mutta paljon tuli uusia ideoita vetotreeneihin, joita aion kyllä hyödyntää. Mutta täytyy kyllä myöntää, että välillä matka ärsytti, kun piti aina raahautua Lintsille asti :D. Kokonaisuutena oikein kiva kokemus :) Porukassa oli kiva treenata ja oli mukava tavata uusia ihmisiä. Välillä fiilis oli kyllä seuraava:


Slow runners make 

fast runners look good. 

YOU'RE WELCOME.
ilovetorun.org
I'm glad I'm only competing with 

myself because everyone else is 

kicking my ass.
ilovetorun.org
Että semmosta tänne.

Hauskaa vappua :)

Tanja
6 kommenttia:

 1. Hyvä Tanja! Kyllä 2400 on hyvä tulos. Mulla alkoi eilen treeneissä sattumaan polvi ja nyt täällä venyttelen ja rullailen ja ajattelin pitää muutaman päivän tauon. Teki kyllä taas mieli juoksemaan tämän tekstin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Toivottavasti sulla menee kipu parin päivän levolla ohi!

   Poista
 2. Tanjaa!! Onnea hyvin menneestä cooperista! Oikeesti toi on kyl hyvää vauhtia :)! Mulla oli juoksukoulussa välillä sama fiilis ja kirjoittelen tarkemmin omaan blogiini! Kiva kun ollaan nähty useammin, eiköhän jatkossakin juosta välillä yhdessä?! ;) Kivaa vappua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ehdottomasti juostaan yhdessä! Pitkiksille ehdottomasti kelpais seura ja muutenkin :)

   Poista
 3. Hyvä tulos se oli ja vielä eka cooperisi hei! :) Ei oo syytä olla pettynyt mut ymmärrän silti ton fiiliksen! Oli kiva jutella eilen, nähään taas viimeistään HCR:llä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Nähdään parin viikon päästä sit :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)