keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Fiiliksiä juoksukoulusta

Moikka!

Nyt on tosiaan kauan odotettu juoksukoulu alkanut kunnolla. Viime viikolla tein jo omatoimitreenit eli kevyen 1h15min lenkin ja intervallit. Pähkäilin pitkään, että missä ne intervallit teen. Juoksenko ihan normisti lenkin lomassa aina sen 2min kovaa ja sit 2 min palautuksen, vai menenkö juoksemaan johonkin sopivaan paikkaan edes takasin. Päädyin jälkimmäiseen, enkä itseasiassa lähtenyt kovin kauas kotoa, vaan juoksin tossa meidän lähellä kävelyteitä, kun oli sopivan tasasta ja suoraa. :) Huvittavaa juosta 5,5 kilsaa ja olla koko ajan muutaman sadan metrin päässä kotoa :D.

Itse treeni oli aika kiva. Tarkoitus oli siis juosta 10x 2min max 170 sykkeellä ja palautella aina välissä 2 minuuttia joko juosten tai kävellen. Muutamaan kertaan meinas vauhti ja samalla syke karata turhan kovaksi, mutta ihan hyviä vetoja sain tehtyä. Onneks juoksin pimeessä, eikä ollut kauheesti ihmisiä liikkeellä, niin en ehkä saanut mitään kylähullun mainetta, kun menin tässä ees taas juosten ja kävellen. ;)

Maanantaina pidin lepopäivän, koska tiesin, että tiistain juoksukoulussa ei pidetä mitään kevyitä treenejä. Päivän treenin meille kerrottiin sisältävän tekniikkaa ja intervalleja. Oli pikkusen jännää mennä ekaa kertaa yhteistreeneihin ja mentinkin Hannan kanssa yhtä matkaa.

Treeni aloitettiin lämmittelemällä ja juostiin isossa letkassa ensin iso mäki alas ja ylläri pylläri myös se sama mäki ylös ja sitten jatkettiin varsinaiselle treenipaikalle, jossa ensin katsottiin tekniikkaa, joka tällä kertaa oli käsien liike. Ohjaajat kiersivät katsomassa meidän tekniikkaa ja antoivat palautetta ja korjasivat, jos oli korjattavaa. Mulla oli ilmeisesti ihan ok, kun ei sitä kukaan korjannut?

Sitten päästiin asiaan eli päivän treeniin, joka oli mäkivetoja. Pientä esimakua saatiinkin jo siinä lämmittelyssä. Aluksi jakaannuttiin kahteen ryhmään ja juostiin vetoja kahdessa eri mäessä, joista toinen oli pidempi, mutta loivempi ja toinen lyhyempi, mutta jyrkempi. Me valittiin se loivempi. Sitä juostiin sitten jokusen kertaa ylös ja kiinnitettiin juostessa huomiota käsien liikkeeseen.

Viimeiset 20 minuuttia sitten pelattiin nokka pokkaa, eli parin kanssa juostiin kahta mäkeä alas ja ylös (se eka jyrkkä, mutta lyhyempi  mäki ja sitten toinen pitkä, mutta loivempi mäki). Vastakkain tullessa läpystä sitten joko käännyttiin takas tai jatkettiin ristiin. Me oltiin Hannan kanssa pari. Mä juoksin ensin pidemmän mäen ja Hanna lyhyemmän ja sovittiin, että mennään ristiin. Lopputulos oli, että ehdittiin kumpikin juosta molemmat mäet kaksi kertaa. Oli kyllä melkosen tiukka setti ja maksimisyke siinä jyrkemmässä mäessä oli 198! Keskisyke tossa 20 minuutin setissä mulla oli 182 ja keskivauhti 6.04min/km eli vauhti pysyi kuitenkin aika hyvänä.

Loppuun vielä hölköteltiin hetki ja venyteltiin ja sitten hölkättiin Hannan kanssa vielä junalle ja mä sitten junalta kotiin.
Jäi kyllä hyvä fiilis ekoista treeneistä ja odotan ens viikon treenejä. :)
Vauhtisammakot treenin jälkeen :) Kiitos Hannalle kuvasta :)

Tää viikko on taas aikamoista kikkailua treenien suhteen ja todennäköisesti en ehdi juuri muuta kuin juoksutreenit. Tänään mulla on lepopäivä ja huomenna 1,5h kevyt lenkki. Sitten olis vielä pikkasen tiukempi intervalli ku viime viikolla, jonka sitten juoksen perjantaina tai sitten viikonloppuna, jos saan lapsenvahdin siksi aikaa.
auringonnousu tänä aamuna duunimatkalla


Ens viikko onkin lomaa :). toivottavasti on yhtä ihanat ilmat ku eilen ja tänään. Oikeesti tuntuu jo keväältä <3

2 kommenttia:

Kiva, kun kommentoit :)