torstai 25. syyskuuta 2014

2,5 viikkoa maratoniin! Vikojen viikkojen treenit ja muu valmistautuminen


Moikka
Kyllä on aika mennyt äkkiä. Vastahan mä tänne kirjotin, että aion alkaa maratonille treenaamaan! No just äsken laitoin sitten ihan ilmottautumisenkin sisään. En ole jotenkin uskaltanut sitä aiemmin laittaa, ja koska maksutkaan ei pilviin nousseet edes näin lähellä tapahtumaa, niin uskalsin jättää näin viime tippaan.

Mulla alkoi nyt ohjelmassa vaihe "harjoittelun vähentäminen ja kisapäivä". Käytännössä se siis tarkoittaa:
Vk 39: 5 km hölkkä, 7 km kisavauhti ja 14 km kisavauhti
Vk 40: 5km hölkkä, 5 km kisavauhti ja 10,5 km kisavauhti
Maratonviikko: 2x 5km hölkkä ja 7 km kisavauhti ja MARATON

Tällä viikolla juoksin tiistaina vajaan seiskan aikalailla maratonvauhtia. Tänään olis tarkoitus mennä joogaan (ja salille) pitkästä aikaa, jos aikataulut sallii. Huomenna sit vitosen hölkkä ja sunnuntaina 14km ellei sitten lähdetä vkl reissuun, jolloin vaihdan nuo toisinpäin.

Ens viikolla käyn varmaan kanssa joogassa lenkkien lisäksi, ja mahdollisesti joku iisi salitreeni. Sunnuntaina menen hierojalle, koska edellisestä on taas luvattoman pitkä aika ja selkeesti alkaa kroppa olla sen tarpeessa. Aika kova treenikausi tässä kuitenkin takana ja olis hyvä saada pahimmat jumit pois ennen maraa.

Maratonviikolla en usko, että juoksen noita kaikkia lenkkejä. Todennäköisesti juoksen alkuviikosta ton seiskan kisavauhtisen ja sitten torstaina vitosen hölkän, jotta jää sitten pari päivää lepoa alle ennen kisaa. Vitsi, nyt alkaa jo jännittää!

Oon kyllä ollut nyt pari päivää jotenkin ihan hukassa, kun ei ole pitkistä rytmittämässä treenejä. Tai on toki toi 14 km, mutta se on kuitenkin rasitukseltaan aika eri kun 20+ kilsaa.

Mulle on tulossa aika merkittävä lokakuu, koska teen (tai ainakin yritän) kaksi sellaista asiaa, jotka on vaatinut ison työn ja joita en välttämättä olis uskonut tekeväni. Eli siis maraton ja Gradu! Aika huikeeta! Ja samalla käsittämätöntä! Jos mä näistä molemmista selviän, niin mitä ihmettä mä sit tavoittelen? :) No, ehkä hetkeksi keskityn ihan vaan nauttimaan saavutuksistani ja pohdiskelen niitä tavoitteita sitten.

Meidän olis muuten tarkotus käydä tsekkaamassa toi maratonin reitti, koska se auttaa ainakin siihen henkiseen valmistautumiseen. Melko tasainen reitin pitäisi olla, mikä on hyvä, vaikka olenkin mäkisiin reitteihin tottunut. Hyvä kuitenkin, ettei niitä paljon maratonilla sitten ole viemässä voimia.

Ens viikolla käyn 4Runnersilta hakemassa vielä pari geeliä varuiksi. Ajattelin ottaa niitä mukaan 5. Siinä on varmaan vähän liikaakin, mutta mieluummin, ettei sitten ainakaan siitä jää kiinni. Juomana on kuitenkin vain vesi, koska en uskalla noita urheilujuomia ottaa. Ajattelin että otan joka kierroksen vaihtuessa geelin tms.

Eipä kai tässä kummempaa tällä kertaa. Palaillaan :)
Sitä herkutteluahan piti vähentää...hups ;)

juuri näin (ilovetorun.org)

Mä voin kuvitella tämmösen keskustelun miehen ja lasten välillä ;) (ilovetorun.org)


7 kommenttia:

 1. Olet Tanja kyllä ihan huikea mimmi! Ehkä mäkin joskus vielä sen kympin edes :) Nyt on kyllä jääänyt niin vähiin juoksut, kun muut hommat on vienyt kaiken ajan ja tuo sää....Oon sokerista, haluun ihanan pirteän rapasakan kuivan kelin juoksuilleni :) Ja mietin, etä pits vaihtaa lenkkejä, alkaa tympiä nuo samat polut ja kun mu jalat ei oikein pelkkää asfalttia jaksa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan varmasti kympin juokset vielä! Otat vaikka ens keväälle/kesälle tavoitteeksi jonkun tapahtuman! Se helpottaa myös tonne sateeseen lähtemistä, kun on se tavoite :). Ja kannattaa tosiaan vaihdella lenkkireittejä, muuten alkaa nyppimään. Mäkin esim tiistaina menin kaverin luokse ja juostiin siellä ja sit bussilla takas. Onhan se hassua lähteä muualle juoksemaan, kun oveltakin pääsis, mutta kyllä se tekee hyvää välillä vaihtaa maisemaa!

   Poista
 2. En löytänyt blogiasi blogilistalta. Oisko mahdollista seurailla tätä sieltä kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi löytyä sieltäkin. En oo ollenkaan hokannut, että sinnekin vois tän lisätä, joten kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa sun valmistelu. Kiva päästä seurailemaan sun matkaa maratonia kohti! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit :)