lauantai 9. huhtikuuta 2016

Se fiilis, kun juoksu kulkee :)

Heippa!

Viime viikolla, samoin ku tällä viikolla on oikeesti ollut sellanen olo, että vihdoin alan olla taas hyvässä juoksukunnossa. En tosin missään enkkakunnossa, mutta lähtökohtiin nähden hyvässä kunnossa. :)

Viime viikko oli poikkeuksellinen siinä, että mulla oli töitä vaan kahtenä päivänä, koska pääsiäisestä tuli maanantai ja tiistai vapaata ja pitkästä aikaa myös mun perjantaivapaa toteutui, kun sijaista ei tarvittu.

Viime viikon treenit näytti tältä:
Ma: juoksu 7km
Ti: cardio step and strength
Ke: lepo (työmatkakävelyt 4,8 km)
To: lepo (työmatkakävelyt 4,8 km)
Pe: juoksu 5km
La: lepo
Su: juoksu 12 km

juoksua yhteensä 24 km

Viikolla pidin juoksut aika kevyinä, mutta toi jumppa oli kyllä aika kova setti pitkän tauon jälkeen ja kahden juoksupäivän perään, mutta selvisin. Reidet kyllä huusi hoosiannaa jo aika alussa ;). Sunnuntaina lähdin sitten vuoden toistaiseksi pisimmälle lenkille. Olin ajatellut, että juostaan n. 7 min/km vauhtia, mutta, kun alle seiskan vauhtikin tuntui mukavalta ja juttu luisti kaverin kanssa koko ajan, niin päätettiin sitten, että juostaan sitä vauhtia sitten sen aikaa, kun siltä tuntuu ja hidastetaan, jos on tarvis. Ei kuitenkaan sitten tarvinnut :). Vähän matalammalla sykkeelläkin olis varmaan kannattanut juosta, mutta kun kerran tuntuma oli suht kevyt ja juttu luisti, niin ei me liian kovaa voitu mennä ;). Keskivauhti lenkillä oli 6.40 min/km.

Henkisesti tää lenkki ja tolla vauhdilla oli tosi tärkeä. Oli kiva huomata, että totakin vauhtia jaksoi jo noinkin pitkään. Ehkä tästä vielä puolikkaan kuntoon päästään, vaikka toissavuotiseen tasoon?

Tällä viikolla olen juossut tiistaina ja torstaina ja huomenna on tarkoitus juosta taas pikkusen pidempi pitkis n.14 kilsaa. Tiistaina juoksin reippaamman vajaan vitosen ja torstaina kevyemmän seiskan kaverin kanssa.

Huomasin tossa tilastoja katsellessani, että maaliskuun kilsat oli n.48km ja tässä kuussa olen juossut jo n. 28 km, kovin vaikeaa ei siis ole maaliskuun kilsoja päihittää ;).

Nyt on ollut pitkästä aikaa myös sellainen fiilis, että alan olla juoksun kanssa taas oma itseni ja oikeesti tekee mieli juosta <3.
6 kommenttia:

 1. Hienoa, että alkaa kulkea! Kevät on ihmeellistä aikaa :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. :) nyt kun ei sit mitkään taudit tulis pilaamaan hyvää virettä :)

   Poista
 3. Hei Tanja, ja pahoitteluni etten ole ennättänyt lueskelemaan blogiasi pitkään aikaan. MUTTA onpa mukava palata lukemaan, että juoksu on alkanut jälleen kulkemaan! Huippua! Oikein aurinkoista kevään jatkoa ja keveitä askelia jatkoonkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei haittaa, ei täällä kauheesti ole ollut luettavaakaan viime aikoina kun on itselläkin ollut kiirettä ja toisaalta kun ei ole kulkenut kovin hyvin, niin ei ole ollut kovin mielekästä siitä täällä vaan kirjotellakaan :).
   Mutta nyt on tosiaan ihan eri fiilis ja kiva taas kirjoitellakin :). Ihanaa kevättä :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)