sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Midnight Run 2016- märkää menoa

Heippa pitkästä aikaa!

Kesä meni näköjään blogihiljaisuudessa, eikä tässä töiden alettua elokuun puolivälissä ole ollut juuri aikaa, eikä energiaa istua koneelle kirjoittamaan. Kesällä on kuitenkin tullut juostua, mutta todella fiilispohjalta ja mukavuusalueella on menty. Midnight Runille olin kuitenkin toukokuussa ilmoittautunut, joten kyllähän sinne lähdettävä oli :).

Kesän kovat treenit voi varmaan laskea yhden käden sormilla ja saattaa jäädä niistäkin yli, joten sanomattakin selvää on, että enkkajahtiin ei tällä kertaa menty. Toisaalta aika vapauttavakin tunne, kun ei ollut suurempia paineita ajasta. Jotain osviittaa koitin katsella juoksuindeksien perusteella ja ajattelin, että siitä sais jonkinlaisen tavoiteajan kuitenkin. Paineita en siitä kuitenkaan ottanut.

Tiistaina käytiin illalla juoksemassa kaverin kanssa vitonen aika vaihtelevilla vauhdeilla. Oli ihana juosta viilenevässä ja hämärtyvässä illassa. Viikko oli taas aika kiireinen joten hirveesti ei ehtinyt lauantain juoksua miettiä. Osallistujapaketin hain keskiviikkona ja paita on kyllä tänä vuonna ihan mun värinen :)

Lauantaiksihan sitten luvattiin sadetta. Forecan mukaan juoksun aikana piti olla vain ajoittaista sadetta, mutta kovin jatkuvaa se kyllä oli :). Vaihtovaatteet pakkasinkin mukaan, mutta pyyhettä en tietty muistanut sitten ollenkaan... että eipä hirveesti ollut niistä hyötyä. Juoksuasuksi laitoin pitkät trikoot ja kisapaidan.Oli hyvä valinta.


Kisapaikalle saavuttiin kasin maissa ja jonkin aikaa hengailtiin Portsussa kunnes lähdettiin kertakäyttösadetakeissa Senaatintorille. Siellä hetki kierreltiin ja kisafiilis alkoi nousta. On toi kyllä tapahtumana aina yhtä huippu, säässä kuin säässä. :)


Juoksu sujui ihan kivasti alusta asti. Alkuun koitin väistellä lammikoita, mutta aika pian totesin että ihan turhaa, kun tossut kastuu joka tapauksessa ja menee vaan turhaa energiaa siihen loikkimiseen. Matkalla oli taas kivoja viihdykkeitä ja kiva fiilis. Oma juoksu kulki ihan hyvin, joskin koko ajan oli sellanen fiilis, että hirveesti ei ole kyllä varaa kiristää. Kaverilla oli ihana tsemppifiilis päällä koko matkan! Vesisade ei haitannut, lähinnä nauratti. Kilsat meni taas tosi nopsaan ja kasin jälkeen oli jo fiilis, että menipä tosi äkkiä. Sit oli tietty vielä ne kaikki vikan 1,5km mäet edessä. Ne toki vähän hidasti menoa, mutta loppusuoralle otin kyllä sitten vielä spurtin ja maaliin tulin ajassa 1.03.27. Oon aikaan tosi tyytyväinen ja se oli vielä kolme sekkaa parempi kuin mitä juoksuindeksi ennusti :). Aika hyvin se siis sen arvioi!

Haettiin sitten vielä banskut ja muut ja lähdettiin portsuun hakemaan kamoja. Vaihtovaatteiden vaihto ei tosiaan hirveesti auttanut kun kroppa oli litimärkä. Jokainen vaatekappale oli aivan läpimärkä juoksun jälkeen. Mahtaakohan noi kengät ikinä kuivua :D.


Kannustus oli taas säästäkin huolimatta loistavaa! Kiitos jokaiselle säätä uhmanneelle <3.

Jännää miten tuo aika tuntuu paremmalta kuin viime vuoden enkka, vaikka oli kuitenkin yli tunnin (lähes saman ajan juoksin 2014 puolikuntoisena Rantakympillä). Näillä treeneillä ei kuitenkaan voi olla muuta kuin tyytyväinen ja oli kiva taas käydä juoksemassa ja käydä paikassa nimeltä epämukavuusalue.

Kahden viikon päästä sitten Rantapuolikas. Sinne mennään kanssa rennolla fiiliksellä. Ei enkkajahtia, mutta taidan taas tavoitella sitä indeksin ennustamaa aikaa :)

4 kommenttia:

 1. Hyvä Tanja! :) Iloinen fiilis välittyi! Todella onnistuneen juoksun sait tehtyä tähän kohtaan, jee! Tsemppiä vikoihin viikkoihin ennen Rantapuolikasta! :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon hyvästä juoksusta! Tuli sitten useamman päivän sateet yhdessä illassa. Joko tossusi ovat kuivat?

  Aikamoisen tarkka juoksuindeksi sulla on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen, että alkavat olla jo sen verran kuivat että ne pääsee taas ulkoilemaan ;).
   Ja on kyllä hämmästyttävän tarkka indeksi! Saas nähdä veikkaako yhtä hyvin puolikkaan ajan!

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)