sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Espoon Rantapuolikas, paluu puolikkaan kuntoon :)

Moikka!

Tässäpä vähän rapsaa eiliseltä Espoon rantapuolikkaalta. En ole siis juossut puolikasta sitten HCR 2015, koska viime syksy meni puihin (oli tarkotus sillonkin juosta tuolla puolikas vikana kovana ennen maraa, mut jäi kumpikin juoksematta) ja HHM oli myös DNS kun olin kipeä.

Pitkiksiäkään en ole kovin montaa tänä vuonna juossut, joten kieltämättä mua vähän jännitti, että pääsenkö maaliin.

Hirveesti en viikolla ehtinyt koko puolikasta miettiä. Koitin vaan muistaa juoda päivän aikana tarpeeksi viikolla ja huolehtia syömisistä. Keskiviikkona kävin hölkällä ja sykkeet oli suht matalalla. Jalat tuntu aika tönköiltä kyllä. Viikolla tuli myös käveltyä tosi paljon.

Perjantaina kävin hakemassa mun ja kaverin kuoret ja paidat Otahallilta, eikä tarttenut siellä jonotella.

Lauantaina heräsin kasin jälkeen, söin aamupalan ja join pitkin päivää vettä. Lähtö oli vasta 15.15 niin ehti syödä myös lounaan. Tuttu kisajännitys kyllä oli päällä ja jotenkin tää kyllä jännitti nyt aika paljonkin. Kotoa lähdin puoli kahden maissa ja kahden aikaan tavattiin kaverin kanssa paikanpäällä.Näin Katjun Otahallilla ja juteltiin siinä hetki. Katju tekikin taas enkat! On se kova mimmi kyllä, onnea :) Käytiin pukkarissa vaihtamassa kamat ja vessan kautta tavarasäilytykseen. Meidän ajotus oli kyllä täydellinen, koska missään ei tarttenu kauaa jonotella. Meidän jälkeen kyllä alkoi jonoa kertyä. Mentiin sitten vielä lämmittelyyn ja kentällä näinkin pari tuttua, lämmiteltiin vähän lisää ja sitten lähdettiinkin pikkuhiljaa lähtöpaikalle.
Ennen lähtöä.

Me lähdettiin ihan loppupäästä tokaa lähtöä. Ehkä olis voinut mennä pikkasen edemmäskin, koska eka kilsa meni tosi rauhallisesti. Fiilis oli alusta asti tosi hyvä ja olin vaan jotenkin super onnellinen, että olen siinä ja juoksemassa puolikasta pitkästä aikaa <3. Kilsat meni tosi nopeesti ja oltiin ihan sopivassa vauhdissa. Taktiikka oli ottaa alkuu iisimpää ja kiristää sitten puolen välin jälkeen. Eka kymppi juostiin myös kaverin kanssa yhdessä ja sen jälkeen lähdettiin omaan tahtiin.

Mulla tulee yleensä 14 kilsan paikkeilla sellanen tuska ja epätoivo. Tuntuu aina, että en koskaan pääse tavoitteeseen ja vauhti hidastuu vaan. Nyt sitä ei tullut! Ehkä johtui siitä, että olin niin rennolla fiiliksellä, ilman kovia tavoitetta juoksemassa. Koitin muistaa hymyillä kaikille kannustaneille ja nostin peukun pystyyn :). Olikohan se n. 15 (tai 16 ) kilsan juomapisteellä, kun oli yks entinen oppilas jakamassa vettä ja ilo ja yllätys taisi olla molemminpuolinen siinä kun ojensi vesimukin mulle :). Siitä sai taas voimia jatkaa. Perheen olin pyytänyt n. 17 kilsan tienoille ja siellähän ne odottelikin. Näin jo kaukaa ja vilkuttelin sieltä. Olin juossut koko matkan Compeed-putkilo kädessä, joka lensi jo alussa mun FlipBeltistä ja en sit sitä jaksanut takas laittaa. Annoin sen tytölle poika antoi mulle kukan (kuihtuneen kyllä). Se kädessä juoksin sitten loppumatkan <3.

Vika mäki Otaniemessä oli pakko kävellä, koska pohje tuntui kramppaavan. Siinä vaiheessa mun takaa tuli entinen työkaveri, joka tsemppas mua! Hän oli juoksemassa kokonaista ja tosi hyvässä kunnossa paineli menemään! Sit mä sain vielä jonkunlaisen vauhdin päälle ja vika kilsa olikin nopein. Perhe oli vastassa lähdön kohdalla ja sain siitä vielä vikat tsempit yrittää jotain loppuspurttiakin.

Maaliin tulin ajassa 2.23.24 ja maaliviivan ylitin kun luureista alkoi soida mun lemppari Laten uudelta levyltä <3.

Maalissa olin väsynyt mutta onnellinen! Aikaan oon tyytyväinen näillä lähtökohdilla. Olis tosta varmaan saanut vähän kiristettyä jos olis sen ekan kilsan päässyt juoksemaan omaa vauhtia ja jos ei olis rauhassa juonut joka pisteellä kävellen, mutta hällä väliä. Juoksu oli kivaa, mulla oli hyvä fiilis ja mä pääsin maaliin about tavotteessa kuitenkin :). Toisen geelinkin olis voinut ottaa, mutta en sit jaksanut alkaa sitä kaivamaan vyöstä.

Mitalin nappasikin mun poika, joka ilmoitti voittaneensa kisan :D.

Tapahtuma oli kyllä hyvin järjestetty, ilma täydellinen, kannustajia kivasti, reitti kiva ja paidastakin tykkään tosi paljon. Maalista sai ison kassin kaikenlaista mukaansa! Ens vuonna uusiks!

Onnea kaikille maaliin päässeille ja hienoja aikoja tehneille. Upeasti siellä moni tuttu juoksikin! <3

Illalla särki jalkapohjia ja tänään kyllä tuntee juosseensa, mut niin kai pitääkin :)

On se juoksu kyllä vaan parhautta <3
9 kommenttia:

 1. Kiva lukea muiden juoksukertomuksia, kun itse ei ole päässyt vähään aikaan osallistumaan mihinkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Toivottavasti sekin aika pian koittaa kun pääset osallistumaan! :)

   Poista
 2. Jee! Hieno paluu takaisin puolikkaille! :) Ja fiksusti juostu, kun jäi hyvä fiilis! Oli kyllä huippu tapahtuma ja niin hyvä juoksukeli eilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kiva juosta tää eka tauon jälkeen ilman paineita ja fiksusti.

   Poista
 3. Jee! Onnea paluusta puolikkaalle! Juokseminen on kyllä niin siistiä :)

  VastaaPoista
 4. Jee! Onnea paluusta puolikkaalle! Juokseminen on kyllä niin siistiä :)

  VastaaPoista
 5. Hieno paluu puolimaratonille, Tanja! :) Onnea!! Tapahtumissa on kyllä fiilistä! Mitäs seuraavaksi? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Enpä kyl yhtään tiiä mitäs sit tekis :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit :)