maanantai 4. tammikuuta 2016

Eka oikea treeniviikko ja tammikuun tavoitteet

Heippa!

Toivottavasti vuosi on alkanut mukavasti :). Mä olen edelleen (tai koko perhe ollaan) ihan lomamoodissa, mutta pikkuhiljaa varmaan tarttis alkaa muuttamaan rytmiä normaaliksi, koska torstaina alkaa arki.

Viime viikkoa voi tosiaan oikeasti jo kutsua treeniviikoksi:
Kävin 3 kertaa lenkillä, joskin vauhti on hidas ja kilsoja kertyi vain 11 mutta silti, kolme lenkkiä :)

Ma: juoksu 3k
Ti: lepo
Ke: kahvakuula
To:lepo
Pe: Juoksu 3k ja vatsat+kyykyt
La: juoksu 5k ja vatsat+kyykyt
Su: kävely 6k ja vatsat ja kyykyt

Päätin, että nyt täytyy myös saada lihaskuntotreeniä aloitettua. Aloitin 1.1. vatsa-ja kyykkyhaasteen, jonka olen tehnyt aikasemminkin. Nyt kyllä päädyin siihen, että teen istumaannousujen sijaan vinoja vatsoja. Tänään tein myös osan kyykyistä askelkyykkyinä. Haaste löytyy täältä. Jospa tuolla sais säännöllisyyttä taas lihaskuntotreeneihinkin.


Uudet nastat vihdoin
Huomasin myös jokunen päivä sitten, että SatsElixia tarjoaa jäsenilleen nykyään myös OnlineTraining-tunteja, mm. juuri tuon kahvakuulan ja useamman joogatunnin. Ajattelin niitä kyllä hyödyntää, koska A) en oikein ehdi tunneille ja B) jos ehtis niin niissä on aivan älytön jono, niinku aina tammikuussa. Ens perjantaiksi onnistuin kuitenkin varaamaan spinnin ja FLX-tunnin.

Juoksin tosiaan ekaa kertaa noin paljon viikossa ja myös pisimmän lenkin sitten syyskuun. Paljon on töitä, mutta ei auta ku tehdä nöyrästi, jos meinaa tässä vielä johonkin puolikaskuntoon itsensä saada.

Paljon olen miettinyt treenitavoitteita tälle vuodelle. Se puolikas siellä kesäkuussa odottaa, joten se luonnollisesti on yksi tavoite, mutta aikatavoitetta en osaa vielä ajatella. Tällä hetkellä tuntuu niin kaukaiselta edes pystyä juoksemaan tuo puolikas.

Nyt aion rakentaa itselleni uudestaan hyvän juoksukunnon ja tehdä myös lihaskuntoa. Tammikuun tavoite onkin lisätä maltillisesti lenkin pituutta ja juosta tammikuun loppuun mennessä 10 km. Vauhdilla ei ole merkitystä. Keskityn nyt ensin vaan matkaan ja siihen, että lenkeillä alkais sykkeet olemaan taas matalammilla lukemilla ja sitten katsellaan sitä vauhtia.

Aion edelleen yrittää löytää arkeen mulle sopivan tasapainon perheen, työn ja treenien välille. Pyrin myös pitämään lihaskunnon ja lihashuollon mukana silloinkin, kun on kiire. Ne on kuitenkin ne treenit, jotka mä helpommin skippaan.

Tarkemmin vuoden muita kisoja ja tavoitteita mietin sitten, kun nään mihin tää kunto tästä kehittyy. Ehkä vähän rennompi eikä niin tavoitteellinen treenaaminen on ihan hyväkin nyt? 

Kivaa viikkoa :)

Tanja


2 kommenttia:

Kiva, kun kommentoit :)